Liderul nord-coreean Kim Jong-un, vizat în premieră de sancţiuni americane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kim Jong-un Foto: AP
Kim Jong-un Foto: AP

Statele Unite ale Americii au impus, miercuri, pentru prima dată, sancţiuni financiare la adresa liderului nord-coreean Kim Jong-un, precum şi a încă zece responsabili ai regimului de la Phenian, pentru grave încălcări ale drepturilor omului, transmit agenţiile internaţionale de presă.

Decizia a fost luată după publicarea unui raport al Departamentului de Stat privind „grave abuzuri împotriva drepturilor omului în Coreea de Nord“.

Având în vedere că Trezoreria americană l-a plasat pe lista sa neagră pe liderul nord-coreean, în vârstă de 33 de ani, eventualele sale bunuri de pe teritoriul american vor fi îngheţate. Acelaşi lucru se aplică şi în cazul celor zece înalţi responsabili ai regimului vizaţi de sancţiuni, printre care ministrul Securităţii, Choe Pu Il, consilierul lui Kim Jong-un, Ri Song Chol şi directorul Biroului Ministerului Securităţii de Stat, Kang Song Nam.

„Sub Kim Jong-un, Coreea de Nord continuă să dea dovadă de o cruzime intolerabilă şi de duritate în cazul a milioane de persoane, recurgând la execuţii extrajudiciare, muncă forţată şi tortură“, a declarat Adam Szubin, adjunct al şefului Trezoreriei, responsabil pentru lupta împotriva terorismului.

De asemenea, pe lista neagră a americanilor au fost adăugate cinci entităţi nord-coreene, printre care ministerul care răspunde de cenzură.

Coreea de Nord face deja obiectul a numeroase sancţiuni internaţionale, şi în special americane, pentru programele sale nuclear şi balistic.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite