Liderul nord-coreean Kim Jong-un, în vizită la Ahmadinejad ?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Kim Jong-un, preşedintele Prezidiului Adunării Populare a RPDC, va participa la summitul ţărilor nealiniate în curs de dezvoltare, care va avea loc la Teheran și va face o vizită oficială în Republica Islamică Iran, la invitația Președintele Mahmoud Ahmadinejad ", a anunţat agenţia de ştiri nord-coreeană KCNA.

Este prima vizită a liderului nord-coreean în străinătate şi aşa cum se aştepta toată lumea aceasta are loc în Iran.

Kim Jong-un este prezentat cu o imagine puternic diferită de tatăl său izolat și dur, având o serie de apariţii publice.

Mișcarea Țărilor Nealiniate este una dintre puținele forumuri multilaterale la Coreea de Nord a luat parte, dar țara liderului suprem politic nu a participat la summit-ul din ultimele decenii, optând în schimb pentru a trimite un reprezentant figurant.

Coreea de Nord, care a avut legături strânse cu Iranul, se crede că a furnizat Teheranului rachete balistice şi, de asemenea,ar fi cooperat la programul de arme nucleare iraniene.

În prezent, Coreea de Nord se află sub sancțiunile Consiliului de Securitate al ONU, după ce a efectuat teste cu rachete balistice şi teste nucleare.

Sancțiunile impuse acestei ţări i-au diminuat mult comerţul cu arme, care a fost o sursă rară de venit pentru o țară sărăcită şi izolată.

Ulterior, agenţia nord-coreană de stiri a anunţat că liderul suprem nord-coreean Kim Jong-un nu va participa la summitul statelor nealiniate de săptămâna viitoare din Iran. La acest eveniment Coreea de Nord va fi reprezentată de şeful de stat protocolar Kim Yong-nam, scrie Reuters.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite