Liderul miltant pakistanez Mullah Nazir, ucis de o dronă americană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul militar pakistanez Mullah Nazir a fost ucis de o dronă americană în nord-vestul  Pakistanului, potrivit oficialilor din serviciile de securitate. El era acuzat că a trimis luptători pentru a suţine talibanii afgani şi pentru a se lupta cu trupele străine şi proguvernamentale în Afganistan.

Mullah Nazir mai fusese rănit în noiembrie într-un atac cu bombă. Adjunctul lui Mullah Nazir, Ratta Khan, a fost de asemenea rănit în atac.

Potrivit analiştilor, Mullah Nazir formase o alianţă cu guvernul pakistanez şi se opunea talibanilor pakistanezi, cu care era în conflict deoarece el susţinea atacarea trupelor SUA în Afganistan şi nu lupta împotriva soldaţilor pakistanezi.

Grupul său este unul dintre cele câteva facţiuni talibane care acţionează în nord-vestul Pakistanului..

Frecvenţa  atacurilor cu drone a crescut începând din 2009, în timpul mandatului preşedintelui SUA Barack Obama. Sute de oameni au fost ucişi în Pakistan, alimentând furia publică.

SUA nu comentează de obicei pe tema operaţiunilor cu drone, dar anul trecut, „New York Times” a scris că Barack Obama a aprobat personal fiecare atac.

Islamabadul a cerut încetarea atacurilor spunând că acestea încalcă suveranitatea ţării. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite