Liderul iranian Khamenei cere palestinienilor să îşi dezvolte capacitatea de luptă pentru a opri brutalitatea Israelului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ali Khamenei FOTO EPA-EFE
Ali Khamenei FOTO EPA-EFE

Liderul suprem iranian Ayatollahul Ali Khamenei a cerut marţi palestinienilor să îşi dezvolte capacitatea de luptă pentru a opri „brutalitatea” Israelului, afirmând că israelienii „înţeleg doar limbajul forţei”, potrivit televiziunii de stat iraniene, citată de Reuters.

„Zioniştii nu înţeleg decât limbajul forţei, aşa că palestinienii trebuie să îşi dezvolte forţa şi rezistenţa pentru a-i obliga pe criminali să se predea şi să le opreascp actele brutale”, a spus Ayatollahul Ali Khamenei.

Tensiunile dintre israelieni şi palestinieni au escaladat marţi, în timp ce militanţii palestinieni din Gaza au tras sute de rachete către Israel, care la rândul său a intensificat atacurile aeriene asupra enclavei de coastă, pe măsură ce tulburările s-au răspândit din oraşe în afara Ierusalimului, anunţă CNN.

Bombardamentele israeliene din Gaza au ucis cel puţin 28 de persoane, inclusiv 10 copii şi au rănit încă cel puţin 152, potrivit oficialilor de sănătate palestinieni.

Armata israeliană a declarat că a ucis peste 15 militanţi.

O clădire de zece etaje din oraşul Gaza care găzduia birouri ale mişcării islamiste Hamas a fost complet distrusă  în urma bombardamentului.

Ca răspuns, în cursul serii, peste 130 de proiectile au fost trase către Tel Aviv. Majoritatea proiectilelor din Gaza au fost interceptate de sistemul israelian antirachetă Iron Dome, însă o femeie a fost ucisă marţi seară lângă Tel Aviv în cursul atacurilor. Decesul ei ridică la trei numărul persoanelor care şi-a pierdut viaţa, marţi, în Israel, în atacurile cu rachete din Fâşia Gaza. Una din rachetele trase de militanţii palestinieni a lovit un autobuz civil la Holon. 18 persoane au fost rănite, iar şoferul este în stare gravă.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite