Liderul grupării jihadiste Statul Islamic, Abou Bakr al-Bagdadi, grav rănit într-un atac al coaliţiei internaţionale în Irak

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul grupării jihadiste Statul Islamic , Abou Bakr al-Bagdadi, a fost rănit în timpul unui raid aerian efectuat de coaliţia internaţională în nord-vestul Irakului, a anunţat premierul irakian Haider al-Abadi, citat de RIA Novosti.

"Liderul SI a fost grav rănit în oraşul Al-Qaim în timpul unei lovituri aeriene, dar el a supravieţuit în mod miraculos", a declarat al-Abadi într-un interviu pentru ziarul Al-Hayat.

Potrivit premierului irakian, Abou Bakr al-Bagdadi se află în cea mai mare parte a timpului în Siria. 

În noiembrie, surse irakiene au mai anunţat că al-Bagdadi a fost rănit, într-un atac ce  ar  fiavut loc în regiunea oraşului irakian al-Qaim, situat pe râul Eufrat, în provincia Al-Anbar, în apropiere de frontiera cu Siria. Atunci a fost ucis doar adjunctul său, El (Abu Suja).

Statul Islamic a preluat anul trecut controlul asupra unor importante zone din Irak, în special din nordul şi vestul acestei ţări, iar atrocităţile pe care această grupare ultraradicală le-a comis pe teritoriul irakian, dar şi pe cel sirian, a determinat crearea de către Washington a unei coaliţii internaţionale care efectuează raiduri aeriene în cele două ţări şi care susţine militar armata în Irak.

În luna decembrie, premierul irakian Haidar al-Abadi a solicitat SUA să efectueze mai multe raiduri aeriene împotriva jihadiştilor grupării Statul Islamic. În acelaşi timp, Bagdadul a cerut sprijin din partea NATO în vederea întăririi capacităţilor sale defensive.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite