Kim Jong-un s-a căsătorit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kim Jong-un și soția sa, Ri Sol-ju
Kim Jong-un și soția sa, Ri Sol-ju

Liderul nord-coreean Kim Jong-un s-a căsătorit, iar numele soţiei sale este Ri Sol-ju. Anunțul a fost făcut de televiziunea de stat nord-coreeană, transmit agențiile internaționale de presă.

Televiziunea nord-coreeană a precizat că liderul Kim Jong-un şi soţia sa, Ri Sol-ju, au participat la inaugurarea unui parc de distracţii din Phenian, potrivit unei purtătoare de cuvânt a ministerului sud-coreean însărcinat cu afaceri privind cele două state coreene.

Anunțul făcut de televiziunea nord-coreeană vine după săptămâni de speculații privind identitatea femeii care a apărut de câteva ori în public alături de liderul nord-coreean.

Totuși, postul de televiziune nu a făcut nicio referire la vârsta acesteia și nici nu a precizat de cât timp s-au căsătorit cei doi, notează „The Washington Post".

Chiar și așa, experții pe probleme nord-coreene consideră că noul lider de la Phenian este mai deschis decât tatăl său, Kim Jong-il, încercând mai degrabă să urmeze modelul bunicului său, Kim Il-sung.

Kim Jong-un încearcă să-şi creeze o nouă imagine, dar şi să schimbe modul în care este percepută ţara sa. Conducătorul de la Phenian, care are până în 30 de ani (vârsta sa nefiind făcută publică), a afirmat recent că vrea să se concentreze asupra generaţiei care vine din urmă.

„Kim Jong-un pare să aibă o atitudine mai deschisă în comparație cu generația tatălui său", a afirmat, imediat după anunțul televiziunii, Cheong Seong-chang, cercetător la Institutul Sejong din Seul.

Kim Jong-un a devenit „liderul suprem" al Coreei de Nord la sfârșitul anului trecut, după ce tatăl său, Kim Jong-il, a decedat la 17 decembrie. Acesta din urmă a condus Coreea de Nord timp de 17 ani.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite