Kate, femeia fatală pentru „El Chapo“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Capturarea interlopului mexican Joaquin „El Chapo“ Guzman, lider al unui cartel de droguri, lasă loc în continuare multor întrebări, inclusiv referitoare la motivul pentru care acesta i-ar fi permis frumoasei actriţe mexicane Kate del Castillo să intre în cercul apropiaţilor săi.

Kate, în vârstă de 43 de ani, vedeta telenovelei „La Reina del Sur“, produsă de postul de televiziune Telemundo, în care a interpretat rolul unei femei nemiloase, lider al unui cartel, este anchetată în prezent de autorităţile din Mexic pentru implicarea în interviul secret realizat de actorul Sean Penn cu „El Chapo“. Interviul a dus, în final, la arestarea interlopului, la şase luni după ce acesta evadase în mod spectaculos, iar Guzman urmează să fie extrădat în SUA.

În timpul discuţiilor purtate de Sean Penn cu „El Chapo“, Kate del Castillo a jucat rolul de translator, întrucât  niciunul dintre soldaţii sau apropiaţii interlopului nu vorbea limba engleză.

Semnele de întrebare privind legătura dintre actriţa mexicană şi Guzman au apărut şi în contextul în care, în 2012, Kate a scris pe reţeaua de socializare Twitter că, dacă ar trebui să aleagă între „El Chapo“ şi guvernul mexican ce pare să fie corupt, l-ar alege pe interlop, notează „The Daily Mail“. 

La scurt timp, frumoasa actriţă ar fi fost contactată de unul dintre avocaţii interlopului, pe motiv că acesta din urmă ar dori să-i ofere flori în semn de mulţumire. Potrivit lui Sean Penn, chiar dacă „El Chapo“ îşi dorea ca viaţa lui să devină subiect de film, acesta avea încredere doar în Kate pentru a intra în detalii despre el însuşi. Alegerea pe care a făcut-o l-a costat însă libertatea.

Penn, agent CIA?

Pe de altă parte a apărut deja o teorie a conspiraţiei, potrivit căreia actorul Sean Penn ar fi agent CIA, iar prinderea lui Guzman ar fi avut loc în baza unui plan bine pus la punct. Ipoteza ar merita luată în calcul, notează publicaţia citată, întrucât au mai existat cazuri în care personalitaţi de la Hollywood au avut legături cu diverse servicii de informaţii, producătorul filmului „Pretty Woman“, Arnon Milchan, care a afirmat că a spionat pentru Mossad, reprezentând doar unul dintre aceste cazuri. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite