Kaspersky: site-ul lui Dalai Lama în limba chineză, atacat de hackeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Beijingul consideră că renumitul călugăr Dalai Lama este un separatist violent. FOTO: Reuters
Beijingul consideră că renumitul călugăr Dalai Lama este un separatist violent. FOTO: Reuters

O importantă firmă de securitate informatică a avertizat marţi că site-ul lui Dalai Lama în limba chineză este infectat cu un program dăunător care poate afecta calculatoarele vizitatorilor şi care poate fi folosit pentru a spiona activitatea online a celor care accesează pagina.

Cercetătorul Kurt Baumgartner de la firma Kaspersky Lab a recomandat internauţilor să evite accesarea site-ului Administraţiei Centrale a Tibetului, versiunea în limba chineză, până când administratorii site-ului vor remedia problemele, informează agenţia de ştiri Reuters.

Mai mult, Baumgartner suspectează că acelaşi grup de hackeri care a vizat site-ul lui Dalai Lama este vinovat de alte atacuri asupra organizaţiilor pentru respectarea drepturilor omului din Asia şi că a încercat în trecut să profite de breşele de securitate ale site-urilor pentru a plasa viruşi care se descarcă automat în calculatoarele vizitatorilor.

Pagina online a Administraţiei Centrale a Tibetului, organul reprezentativ al lui Dalai Lama, a fost supus unor atacuri constante încă din 2011 de un anumit grup de hackeri, dar nu au mai fost raportate alte incidente deoarece erorile site-ului au fost reparate de administratori fără a atrage atenţia.

Tibetanul Dalai Lama,liderul spiritual exilat în vârstă de 78 de ani, a părăsit China în 1959 şi a ajuns în India, după ce mişcarea de revoltă împotriva liderilor chinezi a fost înăbuşită de autorităţi.

Beijingul consideră că renumitul călugăr şi scriitor este un separatist violent, iar presa dirijată de stat conduce adesea campanii mediatice împotriva lui. Stabilit pe teritoriul indian. Dalai Lama a declarat în trecut că scopul lui este de a obţine o autonomie mai extinsă a Tibetului.

 

 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite