Karadzici va contesta din nou desemnarea unui avocat care-l va reprezenta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Karadzici ameninţă cu boicotarea din nou
Karadzici ameninţă cu boicotarea din nou

Radovan Karadzici, fostul lider politic al sârbilor bosniaci, în vârstă de 64 de ani, va contesta din nou desemnarea unui avocat care-l va reprezenta dacă el va continua să-şi boicoteze procesul la Tribunalul Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie, a anunţat joi consilierul său juridic, relatează RTL Info.

Vineri, doctor Karadzici va depune o moţiune care contestă numirea lui Richard Harvey ca avocat în procesul său şi cere ca această numire să fie anulată, a declarat Peter Robinson, consilier juridic al acuzatului într-un e-mail adresat agenţiei franceze de presă AFP.

Robinson va ţine o conferinţă de presă pe această temă la ora locală 11,00 (10,00 GMT) în faţa sediului TPI de la Haga, la cererea lui Karadzici.

Pe 5 noiembrie, judecătorii TPI i-au impus un avocat lui Karadzici, care a boicotat primele trei audieri în cadrul procesului său deschis pe 26 octombrie pe motiv că apărarea sa, pe care şi-o asigură singur, nu este gata.

Pe 23 noiembrie, TPI i-a refuzat  lui Karadzic dreptul de a face recurs la desemnarea lui Harvey, deoarece aceasta mai degrabă ar obstrucţiona procedurile decât să le avanseze.

Avocatul britanic nu va fi totuşi chemat să-l reprezinte decât dacă Radovan Karadzic persistă în refuzul de a asista la proces, care a fost amânat pentru 1 martie 2010.

Karadzici a cerut în scris pe 11 noiembrie autorizaţia de a face recurs la această decizie.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite