Japonia. Un bărbat a fost arestat după ce a reuşit să pătrundă în complexul imperial din Tokyo. Ce urmărea intrusul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Complexul imperial din Tokyo
Complexul imperial din Tokyo

Un bărbat în vârstă de 29 de ani a fost arestat după ce a pătruns ilegal în complexul în care se află reşedinţa împăratului Naruhito, la Tokyo. Bărbatul ar fi stat două ore în complexul imperial înainte să se descopere prezenţa sa, relatează presa japoneză.

 Bărbatul a pătruns în complexul imperial din cartierul Aksaka sâmbătă seară, venind dintr-o casă de oaspeţi adiacentă, potrivit Fuji News Network. În momentul în care a pătruns în casa de oaspeţi, intrarea acesteia nu era păzită.

El a fost arestat de garda imperială după două ore, în apropierea reşedinţei prinţesei Yuriko, mătuşa împăratului.

Intrusul şi-a explicat gestul prin faptul că voia să îi întâlnească pe membrii familiei imperiale.

Nu se ştie dacă bărbatul chiar a fost în contact cu cineva din familia imperială. Presa japoneză notează că nicio persoană nu a fost rănită.

Anul Nou este cea mai importantă zi liberă din calendarul japonez, dar festivităţile din acest an au fost limitate în urma bilanţului ridicat de noi cazuri de coronavirus înregistrat la nivel naţional şi apelurilor lansate de guvern de a rămâne acasă, relatează Reuters.

Împăratul Naruhito i-a chemat pe japonezi să se ajute unii pe alţii în timpul pandemiei, într-o alocuţiune video înregistrată vineri de ziua de Anul Nou.

"Doresc din inimă ca toată lumea să meargă înainte în această perioadă grea, sprijinindu-se şi ajutându-se unii pe alţii", a declarat el în alocuţiune, difuzată în locul unei apariţii publice anuale a familiei imperiale în timpul sărbătorilor de Anul Nou. Evenimentul a fost anulat în acest an din cauza pandemiei.

Prim-ministrul Yoshihide Suga a difuzat de asemenea un comunicat, angajându-se că va "proteja vieţile oamenilor" şi promiţând să lucreze la "contramăsuri împotriva virusului şi recuperare economică".

"Jocurile Olimpice şi Paralimpice de la Tokyo vor avea loc în această vară", a adăugat el, spunând că pregătirile pentru evenimentele întârziate sunt în curs.

Aproximativ 3.480 de persoane au murit până acum în Japonia din circa 235.700 de cazuri în timpul pandemiei.

Festivităţile de Anul Nou în Japonia implică petrecerea timpului cu familia şi rugăciuni în templele locale, unde mulţimi de oameni se roagă pentru mai mult noroc în anul ce vine.

Dar evenimentul a fost mai liniştit decât de obicei la Meiji Jingu, un sanctuar din centrul Tokyo, cu vizitatori purtând mască la coadă în spatele unei benzi pentru a rămâne social distanţaţi unul de celălalt.

"Anul trecut a fost plin de ştiri deprimante din cauza coronavirusului, aşa că m-am rugat ca oamenii din întreaga lume să găsească mai multă fericire", a declarat o femeie de 40 de ani, numită Nami, oferindu-şi rugăciunile la altar.

"M-am rugat pentru un sfârşit rapid al pandemiei", a spus Megumi, antrenor sportiv în vârstă de în jur de 40 de ani, adăugând că ea speră "să treacă anul bucurându-se de noile modalităţi de conectare cu prietenii".

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite