Israelul va începe să folosească lasere super-puternice împotriva rachetelor şi a UAV-urilor, până la sfârşitul anului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Twitter / Sistem laser aeropurtat (Israel).
Foto: Twitter / Sistem laser aeropurtat (Israel).

După cum a spus premierul israelian Naftali Bennett, „Atacarea Israelului „va prilejui cheltuirea multor bani” pe rachete şi UAV, în timp ce Israelul însuşi va aveacosturi de „doar câţiva dolari”.

Israelul va accelera dezvoltarea laserelor super-puternice pentru a începe utilizarea lor pentru apărarea antirachetă şi suprimarea dronelor, în termen dedoar un an. Acest lucru a fost anunţat marţi de prim-ministrul israelian Naftali Bennet, vorbind la cea de-a 15-a conferinţă anuală a Institutului pentru Studii de Securitate Naţională de la Universitatea Tel Aviv.

"În termen de un an, armata israeliană va primi un nou sistem laser. La început, acesta va fi folosit experimental în sud (lângă Fâşia Gaza - nota TASS), apoi va funcţiona peste tot. Acest lucru ne va permite să încercuim Israelul pe termen mediu şi lung cu un zid laser care ne va proteja de mine, rachete, drone şi alte ameninţări, permiţându-ne să luăm cartea cea mai puternică pe care inamicul o are", a spus Bennett.

Atacarea Israelului „va cheltui mulţi bani” pe rachete şi UAV-uri, în timp ce Israelul însuşi va cheltui „doar câţiva dolari” pentru activarea laserelor, a adăugat premierul israelian, al cărui discurs a fost difuzat pe site-ul conferinţei.

În iunie 2021, Ministerul Apărării israelian a anunţat finalizarea primei serii de teste ale sistemului de arme aeropurtat cu laser de mare putere (HPL-WS), în timpul cărora instalaţia a făcut faţă interceptării mai multor drone la diferite distanţe şi altitudini de zbor. Armele cu laser ar trebui să completeze sistemul de apărare antirachetă multistrat al Israelului, care include sistemele Iron Dome, David's Sling şi Hetz (Arrow).

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite