Israelul şi Italia desfăşoară un exerciţiu militar aerian comun timp de o săptămână

0
0
Exerciţiul militar italiano-israelian va contribui la ameliorarea competenţei operaţionale a F-35i Adir" Foto ilustrativă: Twitter Forţele israeliene de apărare
Exerciţiul militar italiano-israelian va contribui la ameliorarea competenţei operaţionale a F-35i Adir" Foto ilustrativă: Twitter Forţele israeliene de apărare

Armata aerului israeliană (IAF) a început un exerciţiu aerian comun cu aviaţia militară italiană, denumit "Lightning Shield", relatează duminică postul de televiziune israelian i24News.

La exerciţiu, prevăzut să dureze o săptămână, participă patru avioane stealth de luptă italiene F-35, alături de mai multe avioane israeliene F-35i Adir din escadronul 116 'Leii Sudului' şi din escadronul 140 'Golden Eagle' de la baza aeriană din Nevatim, conform Agerpres

"Acest exerciţiu constituie o etapă importantă în stabilirea unei cooperări între armate şi în consolidarea relaţiilor bilaterale", a declarat Tsahal (armata israeliană) într-un comunicat, adăugând că "exerciţiul va contribui la ameliorarea competenţei operaţionale a F-35i Adir". 

Aviaţia militară israeliană consideră că exerciţii internaţionale ca acesta îi ameliorează şi îi întăresc capacităţile de a face faţă unor ameninţări în timp real. Astfel, în cursul ultimilor doi ani, avioane F-35 israeliene au participat la mai multe exerciţii de acest gen, axate pe aparate stealth. 

În martie 2020, în plină pandemie de coronavirus, avioane F-35 israeliene au manevrat alături de aparate americane în cadrul exerciţiului de antrenament Enduring Lightning. 

În anul următor, în iunie, şase avioane de vânătoare invizibile F-35i au fost desfăşurate în Italia în cadrul exerciţiului multinaţional Falcon Strike 2021. Exerciţiul de la baza aeriană Amendola din Italia viza optimizarea integrării între avioane de a patra şi a cincea generaţie, precum şi creşterea cooperării între forţele care pilotau aparate F-35 cu scopul de a întări interoperabilitatea lor în cursul operaţiunilor comune. 

O lună mai târziu, piloţi israelieni au participat la exerciţiul internaţional Tri-Lightning 2 cu avioane F-35 ale IAF, precum şi aparate ale marinei americane şi forţe aeriene britanice.

Mai multe - În lume

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite