Israelul include mai multe ţări europene pe lista roşie din cauza variantei Omicron

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Guvernul israelian a interzis, duminică, cetăţenilor săi să călătoreacă în mai multe ţări europene, printre care şi Franţa inclusă pe lista roşie, şi Statele Unite care ar putea fi adăugate aici, cu scopul de a împiedica răspândirea varientei Omicron a Covid-19.

Israelul a adăugat, în ultimele zile, nouă ţări pe lista „roşie” de excludere a zborurilor: Marea Britanie, Danemarca, Franţa, Spania, Emiratele Arabe Unite, Irlanda, Norvegia, Finlanda şi Suedia. Africa de Sud şi o mulţime de alte ţări africane au fost adăugate la începutul lunii.

Premierul israelian a avertizat duminică cetăţenii împotriva răspândirii noii variante foarte contagioase a coronavirusului şi i-a îndemnat să se vaccineze. Naftali Bennett le-a spus miniştrilor că a existat deja transmisie comunitară a variantei Omicron în Israel şi o creştere a ratei de infectare cu coronavirus în ţară. El a numit varianta Omicron „foarte infecţioasă”, scrie The Guardian.

„Trebuie să se înţeleagă că protecţia colectivă şi naţională pe care o oferă statul nu este suficientă”, a spus Bennett la începutul şedinţei săptămânale a Cabinetului.

El i-a îndemnat pe israelieni că „fiecare cetăţean trebuie să aibă grijă de el însuşi, de familia şi de copiii lui. Nu vă bazaţi pe vecini să se vaccineze pe ei înşişi şi pe copilul lor. Nu va ajuta prea mult”.

Israelul a lansat o campanie de vaccinare lider la nivel mondial, iar peste 4,1 milioane dintre cei 9,3 milioane de oameni din Israel au primit o a treia doză de vaccin Pfizer/ BioNTech.

Ministerul Sănătăţii din ţară a raportat cel puţin 134 de cazuri confirmate ale variantei Omicron de la apariţia acesteia la sfârşitul lunii noiembrie.

În lume


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri