Israelul anunță cucerirea unei baze Hamas din Gaza: zece ore de lupte violente

0
Publicat:

Armata israeliană a anunţat joi că a cucerit, după o bătălie de zece ore, o bază a mișcării islamiste palestiniene Hamas, relatează DPA, potrivit Agerpres.

Soldați israelieni în Gaza FOTO Arhivă
Soldați israelieni în Gaza FOTO Arhivă

Obiectivul este situat în tabăra de refugiaţi Jabalia, în nordul Fâşiei Gaza, iar în lupte au fost implicaţi şi militanţi ai Jihadului Islamic.

Armata israeliană a comunicat că trupele sale terestre „au ucis terorişti la Jabalia, au confiscat multe arme şi au descoperit puţuri către tuneluri”.

Unul din aceste puncte de acces se afla lângă o grădiniţă şi ducea la un sistem subteran întins, precizează DPA.

„În bază s-au găsit şi materiale operaţionale importante legate de planurile operaţionale ale inamicului”, a anunțat armata israeliană.

Israelul arată astfel că conducerea militară şi politică a Hamas se ascunde în sistemul de tuneluri din Gaza, unde se crede că sunt ţinuţi şi unii din cei 239 de ostatici luaţi de terorişti în timpul masacrului din 7 octombrie de pe teritoriul israelian.

O lovitură aeriană israeliană asupra unei clădiri din Jabalia a provocat săptămâna trecută distrugeri masive, formând un crater imens și provocând zeci de morți. Israelienii susţin că printre victime se află unul din organizatorii asaltului din 7 octombrie şi alţi 50 de militanţi.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite