Israelul a introdus brăţara electronică pentru carantinare sau izolare

0
0
Brăţara electronică PureCare, văzută drept o soluţie pentru carantinare sau izolare FOTO Jerusalem Post
Brăţara electronică PureCare, văzută drept o soluţie pentru carantinare sau izolare FOTO Jerusalem Post

Israelul a introdus brăţăra electronică pentru carantinarea călătorilor sau izolarea persoanelor asimptomatice. Aceste dispozitive vor funcţiona ca o aplicaţie pentru smatphone.

Cei care intră în Israel vor fi nevoiţi să poarte brăţări electronice pentru carantinare. Aceste dispozitive sunt menite să fie purtate acasă şi să ţină locul hotelurilor care trebuiau să găzduiască şi să monitorizeze călătorii, informează Mediafax în pagina electronică.

Conform sursei citate, cei care refuză aceste brăţări vor fi izolaţi la un hotel ca până acum.

30.000 de astfel de brăţări au fost achiziţionate de la compania SuperCom, prezentă în mai multe ţări din Europa şi din Asia.

Pe fondul succesului campaniei de vaccinare anti-COVID-19, Israelul a început să renunţe la restricţii. De duminică, purtarea măştii sanitare nu mai este obligatorie în spaţiile libere.

„Măştile sunt făcute pentru a ne proteja de pandemia de coronavirus. Dar, din moment ce experţii au ajuns la concluzia că masca nu mai este necesară în aer liber, am decis să ridicăm (obligaţia de a purta) masca”, a declarat săptămâna trecută Yuli Edelstein, ministrul Sănătăţii.

Israelul a lansat o vastă campanie de vaccinare la sfârşitul lunii decembrie datorită unui acord cu gigantul farmaceutic american Pfizer, care a livrat rapid milioane de doze în schimbul informaţiilor cu privire la procesul imunizării anti-COVID-19.

Miercuri, Israelul a înregistrat doar 134 cazuri de infectare şi un deces din cauza COVID-19. La sfârşitul lui ianuarie, Israelul anunţa zilnic câte 10.000 de cazuri de infectare. În prezent, Israelul are 2.019 cazuri active de COVID-19, dintre care 173 în stare gravă sau critică. Numărul total al cazurilor de infectare se ridică 837.492 de la începutul pandemiei, dintre care 6.346 fatale.

În lume


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri