Israelul a aprobat a patra doză de vaccin anti COVID-19 pentru persoanele cu sistemul imunitar slăbit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Omicron FOTO Shutterstock
Omicron FOTO Shutterstock

Israelul a aprobat a patra doză de vaccin împotriva noului coronavirus pentru persoanele cu sistemul imunitar slăbit.

Luni, un spital israelian a administrat doza a patra de vaccin unui grup de testare pentru categoriile vulnerabile de populaţie, în încercarea de a depăşi creşterea numărului de infectări provocată de tulpina Omicron.

De altfel, cercetătorii au afirmat că este primul studiu important privind eficienţa celui de-al doilea rapel în combaterea tulpinii Omicron. Rezultatele nu vor fi însă disponibile decât peste două săptămâni. Unii experţi susţin că nu există suficiente date ştiinţifice care să justifice prelungirea schemelor de vaccinare.

De cealaltă parte, o comisie a Ministerului Sănătăţii a recomandat săptămâna trecută să li se ofere a patra doză de vaccin Pfizer lucrătorilor medicali, celor în vârstă de peste 60 de ani sau cu sistem imunitar deficitar. Ash a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că a patra doză va fi administrată deocamdată numai celor imunocompromişi şi că va studia în continuare extinderea eligibilităţii pentru al doilea rapel.

„Având în vedere golurile în cunoştinţe la nivel mondial în situaţia actuală, acţionăm cu precauţie şi responsabilitate”, a spus directorul general în Ministerul Sănătăţii. 

Aproximativ 63% din populaţia de 9,4 milioane a Israelului a primit primele două doze de vaccin împotriva COVID. De asemenea, aproape 45% au primit doza booster.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite