Israel: Numărul persoanelor rănite în atacul de la Ierusalim a crescut la 8. Atacatorul a fost prins

0
0
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Opt persoane au fost rănite, dintre care două grav, într-un atac armat asupra unui autobuz duminică dimineaţa la Ierusalim, au declarat poliţia israeliană şi paramedicii, după ce iniţial se anunţase un număr de şapte răniţi.

„Poliţia a fost anunţată de o împuşcătură împotriva unui autobuz în apropiere de Mormântul lui David (...) poliţiştii au izolat locul şi caută un suspect care a fugit”, a indicat poliţia înainte de a anunţa că un bărbat a fost arestat. .

"Teroristul este în mâinile noastre”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Eli Levy, la postul public Kan.

Magen David Adom, echivalentul israelian al Crucii Roşii, a declarat că a intervenit după ce a primit informaţii despre împuşcături la un autobuz din Ierusalim.

Purtătorul de cuvânt al său, Zaki Heller, a raportat şapte răniţi, "toţi conştienţi, o femeie şi şase bărbaţi, dintre care doi sunt în stare gravă”, iar poliţia a raportat opt ​​răniţi conform unui ultim raport.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Shaarei Tsedek din Ierusalim a declarat pentru AFP că echipele medicale au fost nevoite să efectueze o operaţie de cezariană unei gravide rănite în atac.

"Ea rămâne intubată şi în stare gravă. Copilul s-a născut şi este în stare stabilă", a spus el.

"Oricine doreşte să ne facă rău ar trebui să ştie că va plăti preţul pentru orice prejudiciu adus civililor noştri”, a declarat prim-ministrul israelian Yair Lapid.

La rândul său, mişcarea islamistă palestiniană Hamas, care controlează Fâşia Gaza, a salutat o "operaţiune eroică", fără a o revendica în mod oficial.

"Poporul nostru va continua să reziste şi să lupte cu ocupantul cu toate mijloacele”, a spus Hamas într-un comunicat.

În lume


Ultimele știri
Cele mai citite