Iranul critică decizia Statelor Unite de a facilita accesul la internet cetățenilor iranieni

0
Publicat:

Iranul consideră decizia SUA de a facilita accesul la internet cetățenilor iranieni, în timpul protestelor care au loc la nivel național, ca fiind parte a poziției sale ostile.

Iranul critică decizia Statelor Unite de a facilita accesul la internet FOTO EPA EFE
Iranul critică decizia Statelor Unite de a facilita accesul la internet FOTO EPA EFE

Conducerea de la Teheran a criticat decizia Statelor Unite care au decis să facă excepții de la sancțiuni pentru a facilita accesul la internet. SUA au autorizat firmele de internet să își extindă serviciile în Iran. Această măsură a fost luată după ce Teheranul a întrerupt accesul la internet ca modalitate de a combate manifestațiile care au loc la nivel național după decesul tinerei Mahsa Amini.

"Prin reducerea severităţii unei serii de sancţiuni în domeniul comunicaţiilor - menţinând în acelaşi timp presiunea maximă - SUA urmăresc să îşi atingă obiectivele împotriva Iranului", a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului iranian de externe, Nasser Kanaani, citat de presa de stat, potrivit Agerpres.

Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat că prin această măsură SUA dorește să ajute iranienii să fie la curent cu ce se întâmplă. 

''Prin această măsură, vom ajuta ca poporul iranian să nu rămână în obscuritate. Este un pas în sprijinirea semnificativă a iranienilor care cer să li se respecte drepturile fundamentale'', a anunţat într-un comunicat Antony Blinken.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite