Iranul acuză Israelul de explozia de la Isfahan și amenință cu un „răspuns ferm”

0
Publicat:

Iranul a acuzat oficial Israelul de explozia produsă sâmbătă seara la o instalație militară de la Isfahan și a amenințat cu un „răspuns ferm”

Explozie în Iran FOTO Arhivă
Explozie în Iran FOTO Arhivă

Într-o scrisoare trimisă secretarului general al ONU, ambasadorul iranian la Naţiunile Unite, Amir Saeid Iravani, afirmă că investigaţia iniţială asupra exploziei de la Isfahan sugerează că Israelul este responsabil de producerea ei, transmite Reuters.

„Iranul îşi rezervă dreptul de a da un răspuns ferm oricând şi oriunde consideră acest lucru necesar. Acţiunea întreprinsă de Israel este împotriva legii internaţionale”, se arată în scrisoare, care a fost redată de agenția de presă ISNA.

Regimul de la Teheran spune că explozia, care a vizat o fabrică militară, s-a produs în urma unui atac cu drone.

Atacul a avut loc în contextul unor tensiuni sporite între Iran şi Occident din cauza activităţilor nucleare ale regimului de la Teheranul şi a faptului că furnizează arme, între care şi „drone kamikaze” cu rază lungă de acțiune, pentru susținerea Rusiei în războiul pe care îl poartă împotriva Ucrainei.

Israelul nu comentează astfel de incidente specifice, dar a anunţat de multă vreme că va lovi obiective iraniene dacă diplomația nu va reuși să țină sub control programele nucleare și de rachete ale Teheranului.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite