Iranul a condamnat la moarte încă trei protestatari, în ciuda criticilor primite la nivel internațional

0
Publicat:

Tribunalele din Iran au decis să condamne la moarte încă trei protestatari. Aceștia au fost acuzați că au declarat "război lui Dumnezeu".

FOTO Profimedia
FOTO Profimedia

Sâmbătă, doi protestatari au fost executați prin spânzurătoare după ce tribunalele iraniene i-au condamnat la pedeapsa cu moartea, în ciuda criticilor internaționale privind modul în care sunt reprimați cei care protestează.  

Saleh Mirhashemi, Majid Kazemi şi Saeid Yaghoubi sunt cei trei protestatari care au fost condamnați, dar care mai au o șansă dacă aleg să facă apel. Au fost arestați pentru o presupusă implicare în uciderea unor membri ai grupării paramilitare Basij. 

Execuțiile care au loc pe teritoriul Iranului au fost criticate chiar și de Papa Francisc. 

"Dreptul la viață este amenințat în acele locuri în care pedeapsa cu moartea încă este impusă, așa cum este cazul, în aceste zile, în Iran, ca urmare a unor demonstrații în care a fost cerut mai mult respect pentru demnitatea femeilor", a spus papa Francisc, potrivit Digi24.

Potrivit discursului liderului suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, statul iranian nu ar avea nicio intenție să renunțe la această metodă aplicată protestatarilor. Acesta a specificat clar că orice trădare se pedepsește cu moartea, potrivit legilor islamice impuse pe teritoriul iranian. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite