Indonezia: Consiliul Ulema, cea mai înaltă autoritate musulmană din ţară, spune despre vaccinul anti-COVID-19 al AstraZeneca/Oxford că este „haram”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos/ Octav Ganea
FOTO Inquam Photos/ Octav Ganea

AstraZeneca se află în dificultate în privinţa livrării vaccinului său anti-COVID-19 în Indonezia, unde cea mai importantă instituţie musulmană din ţară a inclus acest ser în categoria „haram” („nepermis”).

Într-un decret emis vineri, Consiliul Ulema, cea mai importantă instituţie musulmană din Indonezia, a inclus vaccinul anti-COVID-19 al AstraZeneca în categoria „haram”, întrucât ar conţine „tripsină din pancreas de porc”.

Totuşi, autorităţile indoneziene au aprobat vineri folosirea vaccinului AstraZeneca, în contextul situaţiei impuse de pandemia de COVID-19.

Duminică, transmite Reuters, AstraZeneca s-a văzut nevoită să combată decretul emis de Consiliul Ulema, precizând că vaccinul său anti-COVID-19 nu conţine niciun ingredient derivat din porc.

„În toate etapele procesului de producţie, acest vaccin cu vector viral nu foloseşte, nici nu vine în contact cu produse derivate din porc sau din alte animale”, a spus purtătorul de cuvânt al AstraZeneca Indonezia, Rizman Abudaeri, citat de Reuters.

Indonezia este una dintre cele mai afectate ţări din Asia de coronavirusul SARS-CoV-2, înregistrând până în prezent aproape 1,5 milioande cazuri de infectare, dintre care aproape 40.000 fatale.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite