India şi China convin să-şi retragă trupele dintr-o zonă disputată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Armata indiană patrulând pe drumul spre Ladakh FOTO EPA-EFE
Armata indiană patrulând pe drumul spre Ladakh FOTO EPA-EFE

India şi China au convenit să-şi retragă trupele dintr-o zonă de frontieră din Himalaya, teatrul unui recent acroşaj sângeros între armatele celor două puteri nucleare, soldat cu 20 de morţi în rândul armatei indiene, relatează Reuters, potrivit news.ro.

Acest acroşaj, în regiunea Ladakh, cu privire la care Beijingul nu a furnizat încă un bilanţ oficial al victimelor sale, a făcut obiectul unei reuniuni de mai multe ore, luni, între oficiali militari de rang înalt ai celor doi giganţi asiatici, în vederea unei calmări a tensiunilor.

În cadrul acestei reuniuni, „modalităţi în vederea unei dezangajări din toate zonele de fricţiune din Ladakhul de Est au fost evocate şi urmează să fie implementate de ambele părţi”, a anunţat o sursă guvernamentală indiană, citată de Reuters.

Acum o săptămână, militari chinezi şi indieni au fost implicaţi într-o confruntare corp la corp, cu pumni, pietre şi obiecte din metal. Bătaia a avut loc într-o vale situată la 4.000 de metri altitudine în regiunea montană Ladakh (nordul Indiei) şi s-a soldat cel puţin 20 de morţi în rândul militarilor indieni. Este vorba de prima confruntare sângeroasă din ultimii 45 de ani dintre cele două puteri nucleare vecine.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite