India nu mai are unde să-şi incinereze morţii. Apelul disperat al autorităţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Getty Images
FOTO Getty Images

India nu mai are unde să-şi incinereze morţii, după ce au epuizat deja spaţiile din parcuri şi locuri de parcare, pentru că locurile din crematorii nu mai sunt suficiente. India a înregistrat deja peste 18,7 milioane de cazuri de Covid şi circa 210.000 decese, din care 3.600 doar joi.

India a atins joi un nou record global de infectări şi peste 3.600 de decese. Este a doua cea mai afectată ţară din lume de pandemie, după SUA. Cei mai mulţi morţi se înregistrează în capitală, Delhi, unde autorităţile locale au anunţat că nu mai au unde să incinereze victimele de COVID, notează BBC.

Parcările şi parcurile au fost transformate deja în crematorii, însă oficialii spun că încep să rămână fără spaţii pentru ruguri funerare. Avem nevoie urgent de noi spaţii de incinerare. Cele mai multe decese din oraş sunt decese COVID, iar crematoriile nu mai fac faţă.

Autorităţile centrale din India sunt intens criticate pentru modul catastrofal de gestionare a pandemiei şi pentru faptul că permit desfăşurarea de festivaluri şi de mitinguri electorale, în ciuda crizei COVID.

În vreme ce experţii atrag atenţia că un lockdown naţional şi accelerarea vaccinării reprezintă singura modalitate de a depăşi criza sanitară, ministrul indian al sănătăţii a declarat că „rata de mortalitate din ţară e printre cele mai mici din lume, iar rezervele de oxigen sunt suficiente”. Asta, în condiţiile în care spitalele din toată ţara au anunţat că nu mai au oxigen.

Comunitatea internaţională a reacţionat, zilele trecute, la criza indiană şi a început să trimită ajutoare – containere de oxigen, ventilatoare, vaccinuri.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite