India mută crocodilii din jurul celei mai înalte statui din lume, situată în Gujarat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oficialii indieni au început procesul de mutare a aproximativ 300 de crocodili dintr-un bazin situat lângă cea mai înaltă statuie din lume, pentru a permite crearea unui serviciu de hidroavioane pentru vizitatori.

Animalele, unele dintre având o lungime în jur de trei metri, sunt ademenite cu bucăţi de carne în cuşti metalice şi trimise în alte părţi din statul vestic Gujarat. 

Însă ecologiştii au criticat planul.

Statuia de 182 de metri a eroului independenţei Sardar Vallabhbhai Patel a fost inaugurată în luna octombrie a anului trecut. 

Sculptura îmbrăcată în bronz, situată la aproximativ 200 de kilometri de Ahmedabad, cel mai important oraş al statului, a devenit o atracţie turistică populară. Însă nu există trenuri şi cei mai mulţi turişti ajung la obiectiv, cunoscut ca „Statuia Unităţii”, cu autocarele.

Un reprezentant local a declarat că instrucţiunile privind mutarea crocodililor au venit de la administraţia de Stat, „din motive de siguranţă, având în vedere că numărul de turişti este în creştere,” potrivit AFP.

Până acum, peste 10 crocodili au fost mutaţi şi transportaţi în alte zone.

Directorul  Centrului comunitar de ştiinţe a spus că decizia de a îndepărta crocodilii este o încălcare a legislaţiei ţării privind protecţia animalelor sălbatice.

„Guvernul le deranjează habitatul şi le pune vieţile în pericol,” a declarat doctorul Gavali, citat de Times of India.

Bittu Sahgal, redactor al revistei „Sanctuary Asia” s-a numărat şi el printre criticii planului.

Statuia a fost comandată în 2010 de prim-ministrul Narendra Modi şi a costat 430 de milioane de dolari.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite