Incursiunea unui avion militar chinez în spaţiul aerian japonez constituie o „încălcare gravă a suveranităţii nipone”

0
Publicat:

Incursiunea unui avion militar chinez în spaţiul aerian japonez constituie o „încălcare gravă a suveranităţii nipone”, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al guvernului japonez.

Hayashi Yoshimasa FOTO Nippon.com
Hayashi Yoshimasa FOTO Nippon.com

Declarația vine la o zi după incidentul petrecut în Marea Chinei de Est, notează AFP, citată de Agerpres.

„Încălcarea spaţiului nostru aerian de către un avion militar chineză nu este doar o încălcare gravă a suveranităţii noastre, ci şi o ameninţare la adresa securităţii noastre şi este complet inacceptabilă”, a declarat Yoshimasa Hayashi jurnaliştilor.

„Prima incursiune a unui avion militar chinez în spaţiul nostru aerian de când am pus în aplicare măsuri de luptă”

Ministerului japonez al Apărării a precizat că un avion „spion de tip Y-9” al armatei chineze a intrat în spaţiul aerian japonez luni, la orele 11.29 (02.29 GMT), timp de aproximativ două minute.

„Înţelegem că aceasta este prima incursiune confirmată şi anunţată a unui avion militar chinez în spaţiul nostru aerian de când am pus în aplicare măsuri de luptă (împotriva acestor incursiuni). Ne abţinem să dăm un răspuns precis cu privire la obiectivul acţiunii avionului chinez. Cu toate acestea, activităţile militare recente ale Chinei în apropierea Japoniei au tendinţa de a se extinde şi de a deveni din ce în ce mai active", a declarat Hayashi în cursul unui briefing de presă obişnuit.

Purtătorul de cuvânt mai spus că guvernul va continua să urmărească îndeaproape activităţile militare ale Chinei şi va lua toate măsurile posibile pentru a asigura o supraveghere vigilentă.

 Amintim că Japonia și SUA încearcă să își consolideze relațiile militare, în contextul în care secretarul american al Apărării a acuzat China că încearcă să schimbe cu forța status quo-ul în Mările Chinei de Est și de Sud, transmite The Guardian.  

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite