În regiunile estice și sudice ale Mării Negre situația pare că începe să se normalizeze după un val de ploi abundente (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Precipitațiile au produs inundații în multe orașe și pe autostrăzi. Există importante pagube materiale.

Soci, Rusia, 9 iulie 2023. Foto: Nexta TV via Twitter
Soci, Rusia, 9 iulie 2023. Foto: Nexta TV via Twitter

Aproximativ o mie de alunecări de teren au fost înregistrate în regiunile Mării Negre din Turcia în urma averselor din acest weekend. Precipitațiile au produs inundații în multe orașe și pe autostrăzi, dar de duminică seara situația a început să se stabilizeze, a informat agenția turcă de știri TRT, citând departamentul național de urgență. Anterior, agenția a anunțat penultimul nivel de pericol, portocaliu, în 15 zone de pe litoralul Mării Negre, avertizând despre posibile dezastre naturale. De asemenea, s-a raportat că, pe metru pătrat, cantitatea de precipitații a depășit pe alocuri 100-130 mm.

Potrivit ultimelor date furnizate de TRT, din cauza alunecărilor de teren, o serie de drumuri regionale sunt închise, inclusiv cele care fac legătura acestor zone cu Istanbul și Ankara. Pista aeroportului din orașul Zonguldak a fost inundată, că mai multe zboruri au fost anulate. În provincia Bartin, elicopterele militare au fost folosite pentru evacuarea a 70 de locuitori. Zonele inundabile, după cum s-a menționat, nu aparțin locurilor cu cerere turistică în masă. Până acum, există informații despre un mort.

De asemenea, în regiunea Soci din Rusia, un tronson al autostrăzii A-147 Adler - Veseloye este închis din cauza inundării carosabilului, a declarat duminică serviciul de presă al FKU Uprdor „Chernomorie”.

Contractorul federal a blocat traficul pe tronsonul A-147 0-8 km Adler - Veseloye de la 1+500 - 2+200 km<...> din cauza inundării carosabilului”, se arată în raport.

Totodată, două trenuri de la Suhumi la Moscova și Sankt Petersburg au fost oprite pe traseu din cauza închiderii tronsonului de cale ferată Gagra - Tsandripsh din Abhazia urmare a ploilor abundente. De asemenea, din 10 iulie vor circula trenuri către gara Tsandripsh, a informat serviciul de presă al Căilor Ferate Ruse.

„Astăzi, ca urmare a condițiilor meteorologice nefavorabile, tronsonul de cale ferată Gagra-Tsandripsh din Republica Abhazia a fost închis. În acest sens, trenul nr. 306 Suhumi - Moscova și trenul nr. 480 Suhumi - Sankt Petersburg au fost oprite pe drum.<...> Mâine, 10 iulie, trenurile nr. 306 Moscova - Suhumi și nr. 479 Sankt Petersburg - Suhhumi vor merge până la gara Tsandripsh”, se spune în mesaj. Dacă trenurile întârzie mai mult de patru ore, compania va oferi pasagerilor mese gratuite.

Ministerul pentru Situații de Urgență din Abhazia a recomandat cetățenilor și oaspeților republicii să se abțină de la a călători în regiunea Gagra din cauza ploilor abundente și a inundațiilor. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite