În mai multe orașe israeliene au avut loc demonstrații antiguvernamentale

0
Publicat:

Serviciul de presă al poliției a raportat că trei persoane au fost arestate.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Manifestări antiguvernamentale în cadrul cărora s-au cerut alegeri anticipate au avut loc în mai multe orașe israeliene, inclusiv Tel Aviv și Ierusalim; trei protestatari au fost arestați în Cezareea, a relatat de serviciul de presă al poliției.

"În timpul acțiunii de sâmbătă seara, strada Rothschild din Cezareea a fost blocată. Protestul a fost însoțit de insulte și violență fizică la adresa forțelor de poliție care operează acolo. Trei protestatari au fost arestați", se arată în raport. Cezareea găzduiește reședința de pe litoral a premierului israelian Benjamin Netanyahu.

La Tel Aviv, lângă complexul Ministerului Apărării, au fost reluate demonstrațiile antiguvernamentale, ai căror participanți s-au opus anterior reformei juridice și care au fost oprite după ce mișcarea palestiniană radicală Hamas a atacat Israelul pe 7 octombrie și izbucnirea războiului în Fâșia Gaza. „În timpul protestului, pe strada Kaplan au început încălcări ale ordinii publice; protestatarii au blocat traficul pe ambele sensuri, au aruncat sticle, au ars artificii, s-au așezat pe drum și au încercat să spargă cordonul poliției”, a informat serviciul de presă al forțelor de ordine. „După ce poliția a declarat că demonstrația este ilegală, s-a dat ordin de dispersare a acesteia, forțele de securitate i-au împins pe manifestanți departe de șosea, care a fost redeschisă circulației”, iar celor două persoane care au încălcat ordinul li s-au aplicat amenzi mari, a indicat departamentul. .

La Ierusalim, lângă reședința primului ministru, a avut loc o demonstrație care a cerut eliberarea rapidă a ostaticilor deținuți de mișcarea Hamas în Fâșia Gaza. Protestatarii i-au cerut lui Netanyahu să-și schimbe decizia pe 14 februarie de a nu trimite o delegație israeliană la Cairo pentru negocieri pentru a conveni asupra condițiilor acordului cu Hamas, relatează ziarul The Times of Israel. Președintele Federației Generale a Muncii din Israel Histadrut, Arnon Bar-David, în timpul unei conferințe de presă de sâmbătă, i-a cerut lui Netanyahu să-și asume responsabilitatea pentru eșecul său de a preveni atacul Hamas asupra Israelului din 7 octombrie 2023 și de a convoca alegeri înainte de sfârșitul anului 2024, avertizând că, altfel, sindicatul s-ar putea alătura protestelor antiguvernamentale.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite