Hamas face apel la proteste la nivel mondial vineri în sprijinul Fâşiei Gaza

0
Publicat:

Un reprezentant al mişcării islamiste palestiniene Hamas a cerut organizarea vineri de proteste la nivel mondial în sprijinul Fâşiei Gaza, relatează miercuri dpa, citată de Agerpres.

Protest pro-Hamas la Berlin, în urmă cu câteva zile. FOTO Profimedia
Protest pro-Hamas la Berlin, în urmă cu câteva zile. FOTO Profimedia

„Facem apel la poporul nostru palestinian şi la poporul naţiunii arabe şi islamice să organizeze manifestaţii în toate oraşele (...) vinerea viitoare", a declarat miercuri, la Beirut, reprezentantul Hamas în cadrul unei conferinţe de presă.

Reprezentantul mişcării islamiste palestiniene Hamas a adăugat că proteste împotriva „masacrelor, crimelor de război şi genocidului din Gaza" vor continua şi duminică.

Hamas a cerut expulzarea tuturor ambasadorilor israelieni din ţările arabe şi islamice 

Hamas, care guvernează Fâşia Gaza şi este clasificată drept organizaţie teroristă de către Israel, Uniunea Europeană şi Statele Unite, a cerut expulzarea tuturor ambasadorilor israelieni din ţările arabe şi islamice şi încetarea tuturor eforturilor diplomatice pentru normalizarea relaţiilor cu Israelul.

Mii de morți

În atacuri coordonate asupra Israelului lansate de Hamas din Gaza pe 7 octombrie au fost uciși aproximativ 1.400 de oameni în Israel, marea majoritate dintre ei civili, în ceea ce a fost descris drept cea mai mare catastrofă din istoria Israelului.

 Israelul a trecut ulterior la atacare unor ţinte Hamas din Fâşia Gaza cu lovituri aeriene. Cel puţin 3.478 de palestinieni au fost ucişi de la începutul acestui conflict, majoritatea civili, potrivit autorităţilor locale, care nu precizează dacă acest bilanţ include sutele de morţi după ce o rachetă a căzut peste spitalul Ahli Arab.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite