Hamas a difuzat o înregistrare cu doi ostatici israelieni. Ce spun aceștia despre premierul Benjamin Netanyahu VIDEO

0
Publicat:

Gruparea islamistă palestiniană Hamas a difuzat sâmbătă o înregistrare video în care apar doi ostatici israelieni pe care i-a răpit în cursul atacului lansat la 7 octombrie în sudul Israelului şi i-a dus în Gaza.

Keith Siegal şi Omri Miran FOTO: X
Keith Siegal şi Omri Miran FOTO: X

Forumul familiilor ostaticilor i-a identificat pe aceşti doi ostatici ca fiind Keith Siegal şi Omri Miran. Mişcarea islamistă palestiniană a difuzat deja miercuri o înregistrare cu un alt ostatic israelian, Hersh Goldberg-Polin, în vârstă de 23 de ani, în care acesta îi critică pe premierul israelian Benjamin Netanyahu şi guvernul său pentru că nu au făcut suficient pentru eliberarea celor luaţi ostatici de Hamas, scrie Agerpres.

Potrivit autorităţilor israeliene, 133 de ostatici sunt încă ţinuţi captivi de Hamas. Dintre aceştia, doar aproximativ patruzeci sunt încă în viaţă. Gruparea islamistă susţine însă că 70 dintre ostatici au fost ucişi şi ar mai fi rămas în viaţă 129 de ostatici israelieni.

Guvernul israelian negociază indirect cu Hamas, prin intermediul unor ţări mediatoare precum Qatar şi Egipt, pentru a încerca să ajungă la un acord de armistiţiu care să permită schimbul unora dintre ostatici cu deţinuţi palestinieni aflaţi în închisorile israeliene, însă discuţiile nu au dat rezultate până în prezent.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite