Georgia: Alegerile legislative vor fi organizate la 1 octombrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alegerile parlamentare din Georgia au fost programate la 1 octombrie, a anunţat miercuri Preşedinţia fostei republici sovietice din Caucazul de Sud, relatează AFP, preluată de Mediafax.

Preşedintele georgian Mihail Saakaşvili „a fixat data alegerilor legislative la 1 octombrie 2012", a declarat purtătoarea de cuvânt a Preşedinţiei, Manana Mandjaladze.

„Preşedintele este convins că alegerile din octombrie vor fi o nouă dovadă de maturitate şi de viabilitate a democraţiei din Georgia, şi că progrese semnificative vor fi făcute pentru consolidarea statului georgian", precizează un comunicat postat pe site-ul oficial al lui Saakaşvili.

Se așteaptă o luptă strânsă între Mişcarea Naţională Unită, partidul lui Saakaşvili, aflat la putere, şi coaliţia opoziţiei Visul Georgian, condusă de miliardarul Bidzina Ivanişvili.

Scrutinul din octombrie va fi urmat, în 2013, de alegeri prezidențiale.

Mihail Saakaşvili, un prooccidental reales în ianuarie 2008, după ce a ajuns la putere la sfârşitul lui 2003, în urma „Revoluției tradafirilor", a fost acuzat în ultimii ani că are tendinţe autoritariste.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite