FSB-ul are unitate specială de ucigaşi care acţionează în afara Rusiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serviciul secret rus a autorizat „eliminarea" indivizilor din afara ţării socotiţi drept inamici şi a ordonat infiinţarea unor unităţi speciale, care să efectueze aceste operaţiuni, potrivit unui document obţinut de „The Daily Telegraph".

Directiva se referă la state din Uniunea Europeană şi Europa Occidentală şi pare să fie semnată de şeful departamentului de contraspionaj din cadrul serviciului secret rus - FSB, succesorul KGB.

Este datată 19 martie 2003, cu patru ani înainte de uciderea fostului agent secret rus Aleksandr Litvinenko, la Londra, şi stabileşte un termen provizoriu, pentru data de 1 mai 2004, când noile unităţi vor începe să acţioneze.

Potrivit „The Telegraph" documentul s-ar afla şi în posesia departamentului de contraterorism al Scotland Yard, care investighează cazul Litvinenko.
Obiectivele sunt, potrivit directivei, „observarea, identificarea, posibila aducere în Federaţia Rusă" a celor vizaţi, dar permite totodată, „sub dispoziţii speciale", „eliminarea în afara Federaţiei Ruse, în ţările din vecinătatea apropiată (fostele state sovietice) şi în UE, a liderilor de grupări teroriste, organizaţii etc.

Directiva stabileşe ş „instruirea intensivă a noilor unităţi formate, pentru adaptare la condiţiile specifice de muncă în Europa Occidentală şi în ţările din UE", precum şi „pregatirea agenţilor pentru activitatea în ţările Uniunii".

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite