Fraudă la alegeri. Voturile din 54,5% din urnele pentru alegerile prezidenţiale mexicane vor fi renumărate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autoritatea electorală mexicană a anunţat, miercuri, că va renumăra buletinele de vot din 54,5 la sută din urnele pentru alegerile prezidenţiale de duminică, ale căror rezultate preliminare care îl dau câştigător pe candidatul PRI sunt contestate de candidatul de stânga, relatează AFP.

"În toată siguranţa, vom deschide şi renumăra (...) 54,5 la sută din totalul urnelor de la alegerile prezidenţiale, adică buletinele din 78.012 urne vor fi renumărate", a declarat secretarul executiv al Institutului federal electoral (IFE), Edmundo Jacobo, în cadrul unei conferinţe de presă.

Marţi, echipa de campanie a candidatului coaliţiei de stânga, Andres Manuel Lopez Obrador, a solicitat renumărarea tuturor buletinelor, apreciind că scrutinul a fost afectat de fraude.

Miercuri, rezultatele provizorii ale alegerilor prezidenţiale acordau 38,15 la sută din voturile exprimate lui Pena Nieto faţă de 31,64 la sută pentru Lopez Obrador, o diferenţă de aproximativ 3 milioane de voturi, scrie Mediafax.

Institutul federal electoral trebuie să anunţe rezultatul oficial după examinarea recursurilor până la 6 septembrie.
Jacobo a mai precizat că şi buletinele conţinue în 61,3 la sută din urnele pentru alegerile senatoriale şi 60,3 la sută din urnele pentru alegerile deputaţilor vor fi renumărate.

"Aceasta este cea mai importantă operaţiune de redeschidere în transparenţă şi publicitate maximă din istoria electorală a ţării noastre", conform acestuia.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite