Franţa cere măsuri pentru îmbunătățirea perspectivelor politice pentru palestinieni

0
Publicat:

Franța cere adoptarea de măsuri imediate pentru îmbunătățirea perspectivelor politice pentru palestinieni, pe fondul războiului din Gaza, informează dpa, scrie Agerpres.

Steaguri Israel, Franța, Palestina FOTO: Shutterstock (Arhivă)
Steaguri Israel, Franța, Palestina FOTO: Shutterstock (Arhivă)

Ministrul francez de externe Catherine Colonna a cerut vineri progrese în acest domeniul perspectivelor politice într-o conversație telefonică cu Samih Shukri din Egipt, Hakan Fidan din Turcia și Faisal bin Farhan Al Saud din Arabia Saudită.  

Franța consideră că trebuie să se acționeze pentru restabilirea perspectivei politice pentru a răspunde aspirațiilor legitime ale palestinienilor, a spus ea. Ministrul de externe francez a cerut, de asemenea, ca soluție soluția celor două state să fie reînviată.

Dincolo de propunerea acestor perspective, este nevoie de acțiuni concrete, a spus șefa diplomației franceze într-un comunicat.

Franța a subliniat în mod repetat o abordare în trei părți a războiului, compusă din lupta împotriva terorii, protejarea populației civile și discuții politice.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat în luna octombrie că reluarea discuţiilor politice este acum mai necesară ca niciodată.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite