FOTO VIDEO Revelion tragic în Coasta de Fildeş: zeci de persoane au murit călcate în picioare şi alte 250 au fost rănite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pete de sânge, obiecte vestimentare, pantofi împrăştiaţi pe strada de lângă stadionul Félix Houphouët-Boigny FOTO CNN
Pete de sânge, obiecte vestimentare, pantofi împrăştiaţi pe strada de lângă stadionul Félix Houphouët-Boigny FOTO CNN

Cel puţin 60 de persoane au murit călcate în picioare şi sufocate şi alte 250 au fost rănite în noaptea de Anul Nou în timp festivităţilor din capitala comercială a Coastei de Fildeş.

Un incident tragic a avut loc în Abidjan, capitala comercială a statului vest-african Coasta de Fildeş. În timpul festivităţilor de Anul Nou, la scurt timp după după miezul nopţii, peste 60 de persoane au murit călcate în picioare şi sufocate, iar alte 250 au fost rănite în mulţime, informează BBC News.

Potrivit presei locale, majoritatea victimelor sunt localnici din Abidjan, fosta capitală oficială şi cel mai mare oraş al Coastei de Fildeş. Cele mai multe dintre victime sunt copii cu vârste cuprinse între opt şi 15 ani.

„Sunt aproximativ 60 de morţi şi 200 de răniţi, iar acesta este un bilanţ provizoriu”, a declarat un reprezentant al unei echipe de intervenţie, sub protecţia anonimatului, pentru Reuters. Sursa citată a precizat, totodată, că incidentul a avut loc lângă stadionul Félix Houphouët-Boigny, situat în cartierul Le Plateau, o zonă luxoasă a oraşului, unde mulţimea se adunase pentru a asista la spectacolul cu focuri de artificii.

image

Stadionul Félix Houphouët-Boigny poată numele preşedintelui fondator al Coastei de Fildeş. Cu o seară înainte de tragedie, la centrul sportiv care are o capacitate de 65.000 de persoane s-a desfăşurat concertul cântăreţului american Chris Brown.

image

Foto

Coasta de Fildeş
Coasta de Fildeş

Incidentul a avut loc la scurt timp după miezul nopţii în oraşul Abidjan din Coasta de Fildeş / Captură FOTO Google Maps gallery-link

Şeful echipei de intervenţie militare, locotenentul-colonel Issa Sako, a confirmat bilanţul iniţial al victimelor televiziunii de stat din Abidjan, transmite AFP. La scurt timp, cifra răniţilor a crescut la 250.

În căutarea dispăruţilor

Rudele celor care au participat la festivităţi au ieşit marţi dimineaţă în stradă pentru a-i căuta.

„Tocmai ce am văzut toate cadavrele, dar nu reuşesc să-mi găsesc fiul”, a spus mama speriată a unui băiat în vârstă de nouă ani.

„Copiii mei au venit ieri aici (luni, n.r.). Le-am spus să nu vină, dar nu m-au ascultat. Au ieşit pe furiş din casă în timp ce dormeam. Ce mă fac?” a spus Assetou Toure, care nu ştie dacă cei doi copii ai săi mai trăiesc sau nu.

Îmbulzeala care ucide

Până în prezent, autorităţile de la Abidjan nu au anunţat cauza exactă a incidentului petrecut la primele ore ale zilei de 1 ianuarie.

Potrivit corespondentului BBC Thomas Fessy, tragedia a avut loc în timp ce oamenii din stadion se îndreptau spre casă, după ce spectacolul de artificii s-a încheiat. Incidentul a pornit de la îmbulzeala creată la ieşirea principală din centrul sportiv. Un grup numeros de oameni încerca să iasă în timp ce un alt grup mare încerca să intre.

„În îmbulzeala creată, oamenii s-au călcat în picioare şi au murit sufocaţi în mulţime”, a declarat locotenentul-colonel Issa Sako.

A durat ore până când forţele de ordine şi pompierii au reuşit să evacueze zona devastată în panica creată în noaptea de luni spre marţi, în jurul orei 02.00 noaptea.

Un corespondent Reuters aflat la Abidjan relatează că la marţi dimineaţă, în jurul stadionului, se puteau vedea pete de sânge şi pantofi aruncaţi la întâmplare. Echipele de intervenţie se aflau încă la locul incidentului.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite