FOTO Mexic: un traficant de 20 de ani a recunoscut că a omorât 47 de oameni în „războiul drogurilor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mexic

Un tânăr în vârstă de 20 de ani din nordul Mexicului a recunoscut că a ucis până în prezent 45 de oameni, autorităţile cercetându-l pentru moartea a alte 34 de persoane. Victimele şi-ar fi găsit sfârşitul în timpul luptelor dintre cartelurile mexicane de droguri.

Juan Pablo Vasquez a fost capturat de poliţişti la începutul acestei luni în Monterrey (nord-estul ţării), oraş în care vindea droguri, potrivit declaraţiilor oficialilor citate de agenţia de ştiri Reuters.

Locuitorii oraşului La Ruana îi întâmpină pe soldaţii mexicani, veniţi să restabilească ordinea după luni de zile marcate de violenţele între cartelurile de droguri

Mexic

Tânărul a dezvăluit că a făcut parte dintr-o reţea infracţională organizată, a recunoscut că a omorât până acum 45 de oameni, însă „ar putea fi implicat în moartea a cel puţin 79 de persoane, majoritatea petrecute în 2012”, a transmis poliţia.

Rezidenţii au trecut prin mai multe luni de violenţe. Autorităţile au cerut intervenţia forţelor militare

Mexic

Mexic trece printr-un val de violenţe, declanşate în special de conflictele între bandele rivale de traficanţi de droguri, ceea ce duce la aproximativ 1.000 de morţi în fiecare lună în urma confruntărilor. Aproximativ 80.000 de oameni au murit din 2007 până acum din cauza violenţelor cartelurilor de droguri.

 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite