FOTO În China se va construi cea mai înaltă clădire din lume

0
0

Pentru China, cerul nu are nicio limită. Autorităţile chineze sunt aşteptate să aprobe proiectul viitoarei celei mai înalte clădiri din lume, arhitecţii plănuind ridicarea unei construcţii ecologice cu aspect psihedelic ce va atinge o înălţime de un kilometru.

Culoarea predominantă a clădirii va fi roz, pentru „a reflecta culorile spectaculoase ale apusurilor din această regiune”, a declarat Laurie Chetwood, expert în cadrul companiei de design Chetwoods Architects, citat de CNN.

Plănuit a fi ridicat pe o insuliţă din mijlocului unui lac, în oraşul Wuhan, capitala provinciei Hubei din centrul Chinei, clădirea va fi cu 172 de metri mai înaltă decât Burj Khalifa din Dubai.

În prezent, proiectul aşteaptă aprobarea din partea autorităţilor centrale, iar dacă planul arhitecţilor primeşte autorizaţia şi construcţia va fi gata la termenul limită în 2017/2018, va fi prima clădire din lume care va atinge un kilometru înălţime, având în vedere că cea de-a doua, Kigdom Tower din Arabia Saudită, este programată să fie gata în 2019.

Designul Turnurilor Phoenix, aşa cum este denumită viitoarea clădire formată din două turnuri, este inspirat de dualismul din cultura chineză – simbolul phoenix ce constă în pasările „Feng” şi „Huang”, reflectând şi ideea de „yin” şi „yang”.

Mai multe sfere uriaşe cu restaurante decorate în stil cosmic vor fi suspendate între cele două turnuri. Sferele reprezintă „planete orbitând în jurul Turnurilor Phoenix”, au explicat arhitecţii care au realizat proiectul. Clădirea roz va avea încorporat cel mai mare caleidoscop din lume care va proiecta o imagine psihedelică pentru oamenii care vor privi de la baza clădirii.

Mai mult, centrul comercial ce va fi construit la baza clădirii pare să confirme obiceiul Chinei de a imita stiluri arhitecturale din toată lume, fiind schiţat aşa încât să reprezinte diferite culturi. „Vom avea strada franceză, strada japoneză, strada turcă şi aşa mai departe... pentru a da ocazia oamenilor să vadă lumea întreagă fără să fie nevoiţi să părăsească China”, a declarat Chetwood, citat de publicaţia britanică „The Guardian”. 

În lume


Ultimele știri
Cele mai citite