FOTO Graniţa dintre India şi Pakistan este atât de luminată, încât poate fi văzută din spaţiu!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Linia şerpuită luminoasă ce se întinde pe o lungime de câteva sute de kilometri şi poate fi observată de pe Staţia Spaţială Internaţională, reprezintă frontiera dintre India şi Pakistan.

În imagine pot fi observate şi luminile oraşelor din apropierea graniţei: Lahore şi Islamabad din Pakistan, în partea de jos a imaginii şi New Delhi, India, în partea de sus. Motivul pentru care frontiera este vizibilă şi din spaţiu este decizia guvernului indian de a monta proiectoare puternice de-a lungul graniţei cu Pakistan, pentru a preveni infiltrarea teroriştilor, dar şi traficul cu arme şi muniţii.

image

Iluminarea frontierei în sectoarele cele mai sensibile a început încă din 2003, până în prezent fiind acoperiţi 1.861 din cei 2.900 de kilometri de frontieră terestră între cele două ţări.

India speră ca această operaţiune să fie finalizată până în martie 2012, proiectul vizând instalarea de proiectoare pe o lungime de 2.009 km. O altă măsură vizează ridicarea unui gard de-a lungul a 2.043 de km de frontieră.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite