FOTO Fiji, după cel mai puternic ciclon din istoria sa. Bilanţul trecerii ciclonului Winston a ajuns la 42 de morţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tavua, în nordul Fiji, după ciclonul Winston FOTO Guvernul Fiji
Tavua, în nordul Fiji, după ciclonul Winston FOTO Guvernul Fiji

Bilanţul trecerii ciclonului Winston prin arhipelagul Fiji, cel mai puternic din istoria acestei ţări insulare din Oceanul Pacific, a ajuns la 42 de morţi, au anunţat autorităţile locale miercuri, citate de AFP online.

„Există 42 de decese confirmate. Operaţiunile de salvare continuă“, a precizat Dan Gavidi, purtătorul de cuvânt al Guvernului, pe contul său de Twitter.

Potrivit reprezentantului Crucii Roşii pentru Pacific, Ahmad Sami, bilanţul evoluează în funcţie de informaţiile primite din cele mai izolate localităţi.

Ciclonul Winston, care a fost însoţit de rafale de vânt de până la 325 de kilometri pe oră, a distrus în noaptea de 20 spre 21 februarie numeroase case şi a afectat infrastructura, forţându-i pe locuitori să se refugieze în centre de adăpost.

Tavua

Tavua, după ciclonul Winston FOTO Guvernul Fiji

Winston este singurul ciclon de categoria 5 care a traversat vreodată Fiji, un arhipelag cunoscut ca destinaţie turistică.

Ajutoarele umanitare sunt aduse mai ales pe insula principală Viti Levu. O echipă a Crucii Roşii a reuşit să ajungă, marţi seara, pe Insula Koro, a şaptea ca mărime din cele 300 ale arhipelagului de 900.000 de locuitori şi una dintre cele mai afectate. Australia şi Noua Zeelandă s-au declarat pregătite să trimită elicoptere pentru operaţiuni de salvare în zonele rămase izolate, informează Reuters.

Fiji

FOTO Guvernul Fiji

Potrivit Ministerului Agriculturii, ciclonul a distrus complet recoltele.

Marţi, premierul Voreqe Bainimarama i-a rugat pe sinistraţi să aibă răbdare: „Ştim în ce situaţie dramatică vă aflaţi, dar, în calitate de premier, vă asigur că nu vom avea odihnă până când nu vom ajunge la fiecare dintre voi“.

Fiji

FOTO Guvernul Fiji

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite