FOTO Descoperire îngrijorătoare în stomacul soldatului nord-coreean care a dezertat: unul avea o lungime de 27 de centimetri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Yonhap News
FOTO Yonhap News

Medicii au găsit zeci de tenii în intestinele militarului nord-coreean dezertat recent în Coreea de Sud, ceea ce ridică întrebări asupra alimentaţiei şi igienei precare din statul vecin, cel mai izolat din lume la ora actuală.

Un medic sud-coreean a prezentat fotografii cu zeci de paraziţi intestinali găsiţi în corpul militarului nord-coreean care a dezertat luni. Unul dintre aceşti paraziţi avea o lungime de 27 de centimetri, transmite Reuters.

Această descoperire arată gravele probleme de alimentaţie şi igienă din Nord, spun medicii, care precizează că s-au mai confruntat cu aşa ceva în cazurile altor dezertori.

Militarul a reuşit luni să treacă în partea de sud a „zonei comune de securitate“ (JSA), la Panmunjom, singurul sector al zonei de demarcaţie (DMZ) în care cele două armate rivale stau faţă în faţă, a precizat într-un comunicat Statul Major al Coreei de Sud.

Tenie de 27 de centimetri gasita in intestitenele unui soldat nord-coreean

Rănit în timpul dezertării de către un coleg de-al său, militarul a fost dus de urgenţă la spital.

Dezertările militare nu sunt rare prin DMZ, care în pofida numelui este una dintre frontierele cele mai militarizate din lume.

În iunie anul curent, doi militari nord-coreeni au dezertat, la un interval de zece zile, prin DMZ.

Coreea de Nord este cea mai izolată ţară din lume, fiind vizată de sancţiuni internaţionale din cauza programelor sale balistice şi nucleare.

Regimul comunist de la Phenian condus de dictatorul Kim Jong-un este acuzat că îşi înfometează populaţia pentru a face bani de arme.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite