FOTO Cum arată noua hartă a terorii publicată de Statul Islamic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) încearcă să distragă atenţia de la înfrângerile suferite recent în Siria şi în Irak prin răspândirea fricii în lume. La doar câteva ore de la atacul terorist de pe Aeroportul Ataturk Istanbul, soldat cu 44 de morţi potrivit ultimului bilanţ, jihadiştii din cadrul SI au publicat o nouă hartă a terorii.

Noua hartă, publicată online, prezintă ţările în funcţie de gradul de risc terorist la care sunt expuse, relatează cotidianul britanic „Daily Mirror“ în ediţia electronică. Potrivit hărţii, există patru grade de risc, în funcţie de numărul „combatanţilor sub acoperire“.

Ţările cu cel mai ridicat risc de atentate sunt marcate cu roşu: Germania, Franţa, Marea Britanie, Rusia, Spania, Turcia etc. Alte ţări, precum Danemarca, Germania, Grecia şi Italia, sunt marcate cu portocaliu, ceea ce înseamnă că sunt ameninţate cu un risc ridicat, în timp ce Austria, Bulgaria, Republica Moldova şi România, însemnate cu galben, sunt plasate printre statele cu risc mai scăzut de producere ale unor atacuri teroriste. Ţările baltice, alături de Cehia şi Polonia, par a nu trezi interesul Statului Islamic.

Totodată, Statul Islamic se laudă, la doi ani de la instaurarea unui califat în teritorii din Siria şi Irak, cu zonele aflate sub controlul său. Jihadiştii menţionează trei zone de control: control major în Irak şi Siria, mediu în Afganistan, Cecenia, Daghestan, Egipt, Filipine, Libia, Nigeria, Somalia, Yemen şi zone cu „combatanţi sub acoperire“ în Europa, transmite „Daily Mirror“.

image

FOTO Daily Mirror

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite