Fostul preşedinte francez Valéry Giscard d'Estaing va vota pentru Nicolas Sarkozy

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte francez Valéry Giscard d'Estaing dă asigurări, într-un interviu publicat joi, că va vota pentru Nicolas Sarkozy în tutul doi, apreciind că alegerea candidatului socialist François Hollande ar expune Franţa unor "manevre ale mediilor speculative internaţionale", relatează AFP.

"Voi vota pentru Nicolas Sarkozy", a declarat fostul preşedinte de dreapta, apreciind că alegătorii au de ales între "a le fi uşor sau redresare".

"O politică a facilităţii", în opinia sa încarnată de candidatul socialist, "ne va conduce spre aventură" şi "ne va expune unor manevre ale mediilor speculative internaţionale", este de părere fostul şef de stat.

D'Estaing consideră că Nicolas Sarkozy "este cel mai credibil pentru redresarea ţării" şi că "ultimele decizii pe care le-a luat permit să sperăm că vom ieşi din criză".

În trecere, Valéry Giscard d'Estaing - care l-a susţinut pe Sarkozy şi în 2007 - se arată totuşi critic faţă de stilul actualului şef al statului. Sarkozy "nu avea experienţă şi nici şansa pe care eu am avut-o, (şi anume) de a putea observa, timp de şapte ani, modul cum a exercitat funcţia de preşedinte un mare om de stat, generalul (Charles) de Gaulle", a spus el.

Întrebat ce părere are despre scorul obţinut de Marine Le Pen în turul întâi, fostul preşedinte de centru s-a arătat foarte indulgent cu preluarea de către UMP a anumitor teme dragi extremei drepte. "Fenomenul important este încetarea diabolizării alegătorilor Frontului Naţional (FN)", a apreciat d'Estaing.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite