Fostul premier pakistanez Imran Khan, împuşcat în picior, dar în afara pericolului. Un presupus atacator ar fi fost ucis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul prim-ministru pakistanez Imran Khan a fost împuşcat joi în picior în timpul unui marş în estul ţării, relatează AFP, Reuters şi dpa, citând media şi colaboratori ai fostului premier. Un presupus atacator a fost ucis şi un alt bărbat a fost reţinut.

Fostul premier Imran Khan, în timul unui marș electoral,
Fostul premier Imran Khan, în timul unui marș electoral, pe 1 noiembrie Foto AFP

Imran Khan conducea un marş de protest spre Islamabad pentru a cere alegeri anticipate. Atacul s-a produs la Wazirabad, la circa 200 km de capitala Islamabad.

Khan a fost rănit la picior, dar se află în afara pericolului, au transmis media pakistaneze.

Fostul prim-ministru a fost internat la spital şi starea sa este stabilă, a precizat consilierul său Fawad Chawdry.

Potrivit postului ARY News, acesta a apreciat că a fost vorba de o "tentativă de asasinat".

Mai mulţi militanţi ai formaţiunii lui Khan, Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI), care călătoreau în acelaşi camion, au fost şi ei răniţi, a menţionat un alt consilier.

Atacatorul a deschis focul cu o armă automată, a declarat pentru Reuters un coleg de partid al fostului premier.

Un consilier apropiat al lui Imran Khan, Raof Hasan, a declarat pentru France Presse că un bărbat bănuit că l-a atacat pe politician a fost ucis şi un alt bărbat a fost reţinut de poliţie.

Demis de Adunarea naţională printr-o moţiune de cenzură în aprilie, Imran Khan păstrează un sprijin larg din partea populaţiei. Începând din aprilie, el a organizat ample adunări în ţară pentru a face presiuni asupra coaliţiei fragile aflate la putere şi a obţine alegeri anticipate.

Premierul pakistanez Shehbaz Sharif a condamnat atacul şi a ordonat ministrului de interne să lanseze imediat o anchetă.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite