Fostul premier al Pakistanului, Imran Khan, şi soţia sa, Bushra Bibi, inculpaţi pentru corupţie

0
Publicat:

Fostul premier pakistanez Imran Khan şi soţia sa Bushra Bibi au fost inculpaţi, din nou, marţi pentru corupţie, fiind acuzaţi că au primit mită sub forma unor terenuri în timpul mandatului lui Khan în fruntea guvernului, relatează Reuters, citând partidul fostului prim-ministru.

Imran Khan Arhivă Adevărul
Imran Khan Arhivă Adevărul

Imran Khan, care are 71 de ani, se află din august 2023 în închisoare şi a fost deja condamnat în alte două cazuri de corupţie, având interdicţie pe scena politică timp de zece ani.

Noul proces s-a desfăşurat în închisoare şi cuplul s-a declarat nevinovat.

Candidaţii susţinuţi de formaţiunea lui Khan, Tehreek-e-Insaf (PTI), au obţinut cele mai multe locuri în parlament la alegerile desfăşurate pe 8 februarie, în pofida acestor condamnări şi a ceea ce partidul a denunţat drept o campanie de represiuni susţinută de armată.

Partidele de opoziţie conduse de dinastiile Sharif şi Bhutto au creat o alianţă pentru a forma un guvern minoritar de coaliţie.

Cea mai nouă inculpare a lui Khan se referă la trustul Al-Qadir, organizaţie caritabilă neguvernamentală înfiinţată de fostul premier şi de cea de-a treia sa soţie în 2018, în timp ce se afla la conducerea guvernului de la Islamabad.

Potrivit procurorilor, trustul nu era decât o faţadă pentru ca premierul de atunci să primească un teren valoros ca mită de la un dezvoltator imobiliar, Malik Riaz Hussain, care este unul din cei mai bogaţi şi puternici oameni de afaceri din Pakistan.

PTI a condamnat inculparea celor doi, afirmând într-un comunicat că procesele desfăşurate după gratiile închisorii nu fac decât să "deschidă calea către eroare judiciară".

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite