Forbes: topul celor mai importanţi 30 de tineri sub 30 de ani, care ne influenţează viitorul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Publicaţia Forbes a întocmit topul celor mai importante 30 de personalităţi sub 30 de ani din 15 domenii diferite
Publicaţia Forbes a întocmit topul celor mai importante 30 de personalităţi sub 30 de ani din 15 domenii diferite

Forbes a publicat clasamentul anului 2014 al celor mai importante 30 de personalităţi sub 30 de ani din 15 domenii diferite, care au avut un impact major asupra lumii. Primii 15 tineri din fiecare domeniu sunt experţi care au influenţat în bine lumea noastră şi care se remarcă prin inteligenţă, inovaţie, o mare capacitate de adaptabilitate, mulţi dintre ei fiind antreprenori aflaţi pe culmile succesului.

Cei 15 tineri incluşi în prestigiosul clasament Forbes sunt fondatori de companii şi finanţatori, formatori de opinie cu aspiraţii înalte, perfecte pentru mediul dinamic din ziua de astăzi şi pentru viitorul care se prefigurează din ce în ce mai concret.

Forbes a inclus în top specialiştii din 15 domenii diferite, câte 30 pentru fiecare categorie. Acestea sunt Artă şi Stil, Educaţie, Energie şi Industrie, Finanţe, Băuturi şi Alimente, Hollywood şi Divertisment, Drept şi Politică, Marketing şi Publicitate, Media, Muzică, Ştiinţă şi Sănătate, Antreprenoriat Social, Sport şi Tehnologie.

Câştigătorii fiecărei categorii au fost votaţi de o echipă de câte trei experţi în domeniu, alături de reporterii Forbes.

Finanţe

Lucas Duplan, 22 de ani

Director Executiv al Clikle

La numai aproximativ un an de la obţinerea diplomei de specialist în ştiinţa calculatoarelor de la Universitatea Stanford, Duplan a pus bazele şi conduce una dintre cele mai promiţătoare şi mai controversate startup-uri din Statele Unite ale Americii, Clinkle. Acest proiect îşi propune să producă o schimbare a tranzacţiilor financiare tradiţionale, implementând tehnologia portofelelor digitale pentru telefoanele mobile.

El a şocat Silicon Valley reuşind să strângă 30 de milioane de dolari pentru a lansa un produs ţinut secret şi pentru că i-a atras în echipa sa pe cei mai talentaţi specialişti în tehnologia informaţiei. Cu toate acestea, a fost criticat de unii bloggeri din cauza plecărilor în număr mare ale angajaţilor nemulţumiţi de conducerea sa.

Hollywood şi Divertisment

Olivia Wilde, 29 de ani

Actriţă, antreprenor în domeniul social

Olivia Wilde încearcă să revoluţioneze modalitatea prin care fundaţiile lansează campanii de finanţare de fonduri, înfiinţându-şi propria organizaţie, Conscious Commerce. Compania actriţei asociază branduri cu v anumite cauze sociale, determinând corporaţiile să devină „cetăţeni globali mai buni”. De exemplu, profitul obţinut în urma vânzărilor unei rochii marca Anthropolgie va fi donat şcolilor de fete din India. Modelul implementat de Wilde se bucură de o mare accesibilitate şi popularitate în rândul societăţii civile, atrăgând nu numai donatori extrem de bogaţi, ci şi oameni care apreciază transparenţa procesului de finanţare a cauzelor.

Tehnologie

Evan Spiegel, 23 de ani

Cofondator Snapchat

Tânărul conduce Snapchat, o aplicaţie pentru telefoanele mobile care trimite mesaje cu imagini care se autodistrug după vizualizare; în fiecare zi sunt trimise 450 de milioane de astfel de imagini. Compania, care a strâns 60 de milioane de dolari până acum, a reuzat o ofertă de trei milioane de dolari din partea Facebook.

Antreprenoriat Social

Shiza Shahid, 24 de ani

Cofondator al Fundaţiei Malala

Atunci când adolescenta pakistaneză Malala Yousafzai a fost împuşcată de talibani în 2012, după ce a avut curajul de a apăra dreptul fetele la educaţie în faţa agresorilor ei, Shahid s-a urcat în avion şi a ajuns la căpătâiul Malalei, în timpul spitalizării în Londra.

Studentă la Universitatea Stanford şi consultant al companiei de management McKinsey, Shiza Shahid a devenit conducătoarea Fundaţiei Malala la 16 ani, care îşi propune să continue campania eroinei pakistaneze şi să militeze pentru respectarea drepturilor fetelor la educaţie. Până acum,. Organizaţia a strâns aproximativ 400.000 de dolari.

Muzică

Bruno Mars, 28 de ani

Muzician

Bruno Mars este primul artist sub 30 de ani din ultimii zece ani care a câştigat privilegiul de a conduce spectacolul de pe scena Super Bowl XLVIII, unde au mai cântat Paul McCartney, U2, Michael Jackson. Nativ din Honolulu, Mars are un album de platină şi 14 nominalizări la Premiile Grammy (dintre care una câştigată) şi alte patru noi nominalizări în 2014.

Sport

Maria Şarapova, 26 de ani

Jucătoare de tenis

Şarapova a fost cea mai bine plătită atletă din lume în 2013, ocupând în acelaşi timp locul patru în clasamentul mondial al jucătoarelor de tenis. Ea a câştigat anul trecut 29 de milioane de dolari, din care 23 de milioane au venit din contracte în afara competiţiilor sportive. În plus, rusoaica deţine şi o afacere proprie: brandul de dulciuri Sugarpova.

Jocuri

Palmer Luckey, 21 de ani

Director Executiv al Oculus VR

Realitatea virtuală (VR) accesibilă maselor nu mai este o noţiune science fiction, datorită acestui fan sclipitor al jocurilor video. Luckey şi-a dezvoltat primul sistem de afişare VR în liceu, air în timpul facultăţii a creat primul prototip al unei căşti VR. Tânărul a numit sistemul Oculus VR, care avea să devină şi numele afacerii sale. „O pui pe cap”, explică Luckey, „şi ai impresia că eşti în joc, spre deosebire de senzaţia de a privi un monitor.”

Ştiinţă şi Sănătate

Divya Nag, 22 de ani

Cofondator al Stem Cell Theranostics şi StartX Med

Divya Nag atacă una dintre cele mai mari probleme ale medicinei, şi anume faptul că celulele umane (de exemplu cele din ficat şi inimă) mor atunci când sunt puse într-un vas petri. Astfel, testarea noilor medicamente este costisitoare şi riscantă: 90% din tratamentele medicale care sunt lansate în teste clinice se dovedesc a fi periculoase şi ineficiente.

Însă noua tehnologie a celulelor stem poate rezolva această problemă. Prin munca depusă în cadrul companiei Stem Cell Theranostics, tânăra foloseşte celule cultivate de pe fâşii de epidermă şi obţine celule stem. Acestea din urmă supravieţuiesc atunci când sunt expuse într-un vas petri şi pot fi folosite pentru a crea celule cardiace.

Educaţie

Nic Borg, 27 de ani

Cofondator Edmodo

În domeniul startup-urilor educaţionale lansate online, Edmodo este unul dintre cele mai bune proiecte, adunând 57 de milioane de dolari în 2012. Edmodo este o platformă socială de învăţare, adresată profesorilor, studenţilor şi părinţilor. Are 30 de milioane de utilizatori din peste 210.000 de şcoli.

Drept şi Politică

Nate Levine, 22 de ani

Fondator OpenGov

Levine a înfiinţat OpenGov în 2012, în timpul celui de-al doilea an de studenţie în cadrul Universităţii Stanford. OpenGov este o platformă care ajută guvernele să comunice în mod eficient informaţii financiare şi să ia decizii pe baza informaţiilor corecte.

Media

Trip Adler, 29 de ani

Cofondator Scribd

Adler, licenţiat în biofizică, este de părere că cititorii trebuie să îşi exploreze curiozităţile, devenind „capabili să selecteze ceea ce vor să citească, nu neapărat ceea ce trebuie să cumpere”, aşa cum a explicat chiar el. Sribd a fost fondată în 2009, fiind o platformă digitală ce pune la dispoziţie texte atât gratis, cât şi cu abonament lunar; oferă cititorilor peste 100.000 de titluri, de la mai mult de 100 de publicaţii.

Marketing şi Comunicaţii

Brian Wong, 22 de ani

Cofondator Kiip

Wong a înfiinţat în 2010 Kiip, o platformă de recompense, prin care brandurile şi companiile pot oferi premii şi recompense pentru realizările „virtuale” ale pasionaţilor de jocuri video. Tânărul este de părere că acesta este „viitorul industriei de publicitate”.

Artă şi Stil

Carter Cleveland, 27 de ani

Fondator Artsy

Cleveland a creat platforma Artsy, care afişează utilizatorilor peste 85.000 de piese de artă de la 400 de fundaţii şi muzee şi alte 1.400 de galerii, devenind o adevărată sursă de inspiraţie pentru amatorii de artă şi experţi din toată lumea.

Energie şi Industrie

Jamail Larkins, 29 de ani

Fondator Ascension Air Management

Tânărul a început să vândă manuale de aviaţie încă din adolescenţă şi tot atunci a participat la primele competiţii şi spectacole aviatice. În 2006 a pus bazele unei firme de comercializare de piese pentru avioane. În prezent, Ascension Air Management înregistrează profituri anuale de aproximativ opt milioane de dolari şi este unul dintre cei mai importanţi furnizori de piese pentru construcţia aeronavelor din SUA.

Băuturi şi Alimente

Meg Gill, 28 de ani

Cofondator Golden Road Brewing

În ciuda exploziei pe piaţa americană a sortimentelor de bere – mai mult de 2.000 de branduri în prezent – Forbes recunoaşte meritul lui Meg Gill de a fi  cea mai tânără femeie care deţine o companie de fabricare a berii. Nu în ultimul rând, Golden Road Brewing este şi una dintre afacerile cu cea mai rapidă creştere, bucurându-se de previziuni la fel de optimiste şi pentru anul 2014. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite