Fondatorul Red Bull, Dietrich Mateschitz, a murit la 78 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Miliardarul austriac Dietrich Mateschitz, fondatorul companiei de băuturi energizante Red Bull, a încetat din viaţă la vârsta de 78 de ani, a anunţat sâmbătă seară într-un comunicat compania, transmite duminică AFP.

Dietrich Mateschitz Foto EPA
Dietrich Mateschitz Foto EPA

"Vă anunţăm că Dietrich Mateschitz a încetat astăzi din viaţă", a scris conducerea într-un e-mail către angajaţi în care este exprimată "tristeţea" şi "recunoştinţa pentru ceea ce a rea lizat" fondatorul Red Bull. Potrivit agenţiei austriece APA, acesta a murit de cancer.  

Născut pe 20 mai 1944, Dietrich Mateschitz a lansat binecunoscuta băutură energizantă Red Bull în 1987, după ce descoperise preparatul la barul unui hotel din Hong Kong.

Această personalitate timidă a fost considerată în 2022 de revista Forbes drept cel mai bogat austriac, cu o avere estimată la 27,4 miliarde de euro. Antreprenorul a pariat pe sponsorizarea sportivă pentru a nu depinde doar de veniturile generate de băutura sa energizantă, dar şi pentru o expunere de ne-egalat.

În treizeci de ani, compania sa a devenit un partener esenţial al sportului mondial, de la sporturi extreme până la Formula One şi fotbal.  

Christian Horner, şeful echipei Red Bull Formula One, a reacţionat imediat la aflarea veştii din Austin (Texas) unde duminică are loc Marele Premiu al Statelor Unite.

"Este foarte, foarte trist, ce om grozav. A fost unic în felul lui. Ceea ce a realizat şi ceea ce a făcut pentru atât de mulţi oameni din întreaga lume este de ne-egalat", a declarat acesta presei.

"Mulţi dintre noi trebuie să îi fim recunoscători pentru oportunităţile pe care le-a oferit, viziunea pe care a avut-o, forţa de caracter. Şi pentru că nu i-a fost niciodată teamă să îşi urmeze visele şi să le realizeze", a adăugat Horner.

CEO-ul Formula One, Stefano Domenicali, s-a declarat "profund întristat" şi a adus omagiu "unui membru foarte respectat şi foarte iubit al familiei Formula 1".

"A fost un antreprenor vizionar incredibil şi un om care a ajutat la transformarea sportului nostru şi la crearea celebrei mărci Red Bull", a spus el.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite