Fidel Castro scrie o carte cu Hugo Chavez

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul lider cubanez, Fidel Castro, care a dispărut din vizorul publicului de două luni, lucrează la o carte cu preşedintele venezuelean Hugo Chavez.

Un blogger susţinător al Guvernului cubanez de la Havana, Yohandry Fontana, care a fost deseori primul care a dezvăluit informaţii oficiale, a atacat grav un blog din Barcelona şi alte tipuri de site-uri pentru răspândirea zvonurilor potrivit cărora Fidel Castro (86 de ani) ar fi grav bolnav.

Fontana a atras atenţia că există „veşti proaste” pentru cei care anunţă în mod fals sfârşitul fostului lider cubanez şi pentru „băieţii creativi de la CIA”: „Fidel Castro lucrează cu Hugo Chavez la o carte ce va fi publicată în curând”.

„Sursa care a confirmat această informaţie a mai spus că Fidel Castro se informează la zi cu poziţia Ecuadorului în cazul lui Assange, printre alte subiecte internaţionale şi naţionale care-l interesează”, a spus bloggerul, informează publicaţia „The Huffington Post”.

Castro a apărut în public, ultima oară, când a scris ultima serie de „reflecţii”, publicate în presa cubaneză.

Observatorii spun că mergea aplecat şi avea nevoie de ajutor pentru a se deplasa.

Omul care a condus revoluţia cubaneză din 1959 şi ţara timp de 49 de ani are o sănătate precară de când a fost supus unei intervenţii chirurgicale în iulie 2006 pentru o anghină intestinală.

Fidel Castro şi-a dat demisia de la preşedinţie în februarie 2008 din cauza vârstei şi a sănătăţii, fiind succedat de fratele său, Raul Castro.

Ocazional, a ieşit pe scena publică, provocând tot felul de speculaţii cu privire la starea sa de sănătate, dar a reaparut de fiecare dată motivându-şi absenţa prin cercetări sau proiecte de carte.

Preşedintele Venezuelei, Hugo Chavez, un aliat apropiat a lui Castro şi un donator de top al Cubei, a comentat starea de sănătate a prietenului său pe Twitter în data de 13 august, după ce l-a sunat să-i ureze „La Mulţi Ani!”.

Energia şi luciditatea lui sunt impresionante. Este un exemplu de liber arbitru şi perseverenţă revoluţionara pentru toţi. Trăiască Fidel!”, a scris Chavez pe profilul său de Twitter, fără să menţioneze nimici despre cartea la care lucrează împreună cu fostul lider cubanez.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite