Femeie-soldat israeliană, grav rănită de un adolescent palestinian în Ierusalimul de Est. Atacatorul a fost ucis

0
Publicat:

O femeie-soldat israeliană a fost grav rănită luni într-un atac cu cuţitul în faţa unui post de poliţie din Ierusalimul de Est anexat, lângă Poarta Damascului, de un atacator care a fost ucis, a anunţat poliţia israeliană.

Militarii israelieni l-au ucis pe atacator FOTO Profimedia
Militarii israelieni l-au ucis pe atacator FOTO Profimedia

„Un terorist înarmat cu un cuţit a venit la postul de poliţie din Shalem şi a înjunghiat o femeie-soldat (...) Forţele poliţiei de la frontieră l-au neutralizat pe terorist cu focuri de armă", a adăugat poliţia israeliană într-un comunicat.

Potrivit EFE, care citează un purtător de cuvânt al poliţiei israeliene, atacatorul avea 16 ani şi locuia în Issawiya, cartier palestinian din Ierusalimul de Est. Serviciile de securitate israeliene Magen David Adom au anunţat că au preluat-o pe rănita de 20 de ani, precum şi un alt rănit uşor, şi el de 20 de ani.

Zona de lângă postul de poliţie, situată în faţa Porţii Damasc, a fost încercuită, a adăugat poliţia. Pe 12 octombrie, un palestinian din Ierusalimul de Est a deschis focul în acelaşi loc, rănind doi soldaţi, înainte de a fi ucis.

Pe 30 octombrie, un palestinian din Ierusalimul de Est a fost ucis după ce înjunghiase şi rănise un poliţist israelian lângă o benzinărie, nu departe de postul de poliţie.

De la începutul războiului declanşat pe 7 octombrie de atacul sângeros al Hamas în Israel, tensiunile s-au amplificat în Ierusalimul de Est şi în Oraşul Sfânt, rămas fără turişti.

În Cisiordania ocupată, cel puţin 150 de palestinieni au fost ucişi de tiruri de soldaţi sau colonişti israelieni, potrivit Ministerului Sănătăţii palestinian. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite