Explozie puternică şi schimburi de focuri la Kabul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O explozie puternică a zguduit Kabulul FOTO Reuters
O explozie puternică a zguduit Kabulul FOTO Reuters

Schimburi de focuri au avut loc vineri în centrul capitalei afgane Kabul după o explozie puternică, au declarat martori oculari pentru AFP.

Martori oculari au afirmat prin telefon pentru AFP că au auzit două explozii, una mult mai puternică decât cealalată, apoi schimburi de focuri în apropiere de sediul Forţei de protecţie publică. Un fotograf al AFP ajuns rapid la faţa locului a confirmat un schimb de focuri.

"A avut loc o explozie puternică urmată de un schimb de focuri care este în desfăşurare", a confirmat pentru AFP purtătorul de cuvânt al poliţiei, Hashmat Stanikzai.

"Mai mulţi insurgenţi au luat poziţii într-o clădire din cartier. Nu suntem încă siguri care sunt ţintele lor, dar credem că vizează birourile Forţei de protecţie publică, ambasada olandeză şi unele agenţii ONU", a adăugat el, fără să anunţe victime pentru moment.

Forţele speciale afgane au sosit rapid la locul incidentului şi au încercuit clădirea Organizaţiei internaţionale pentru migraţie (OIM) a ONU, unde s-au retras insurgenţii, potrivit unui fotoreporter al AFP, aflat la faţa locului.

Un purtător de cuvânt al talibanilor a revendicat un "atac coordonat" într-un apel telefonic cu AFP.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite