Explozie la Bagdad, lângă un stadion: 10 morţi şi peste 20 de răniţi

0
Publicat:

Zece persoane au fost ucise şi peste 20 au fost rănite într-o explozie produsă sâmbătă în estul Bagdadului, informează AFP.

Dispozitiv explozibil detonat în apropierea unui stadion și a unei cafenele FOTO Profimedia
Dispozitiv explozibil detonat în apropierea unui stadion și a unei cafenele FOTO Profimedia

Potrivit unor surse de securitate şi medicale, explozia a avut loc în apropierea unui stadion de fotbal şi a unei cafenele, după ce un dispozitiv explozibil aflat într-un vehicul din zonă a fost detonat şi a produs o altă explozie la o benzinărie din apropiere, au spus sursele de securitate.

Potrivit aljazeera.com, un petrolier a explodat în capitala Irakului, Bagdad, ucigând cel puțin nouă persoane și rănind mai multe alte, au declarat forțele de securitate.

Explozia, care a fost auzită în mare parte din Bagdad, a avut loc în apropierea unui teren de fotbal într-o zonă de est a orașului sâmbătă seara și a trimis schije în clădiri rezidențiale și în teren.

„Zece civili au fost uciși și 13 răniți” când tancul a explodat, a declarat într-un comunicat comandantul forțelor de securitate din Bagdad, Ahmad Salim.

„Explozia este un accident și nu un act de terorism”, a adăugat el.

Majoritatea victimelor erau amatori care jucau fotbal pe stadionul din cartierul lor, a informat agenția de presă Reuters.

Surse medicale au dat un număr mai mare de victime agenției de presă AFP, unul spunând că 12 persoane au fost ucise.

Un corespondent AFP a declarat că ferestrele clădirilor din apropiere au fost explodate, iar vehiculele din zonă au fost avariate.

Am fost acasă și am simțit o explozie foarte puternică și un miros de gaz”, a declarat pentru AFP rezidentul Mohammed Aziz, care locuiește la doar 100 de metri (330 de picioare) de locul exploziei.

„Părea să ne sufocăm”, a adăugat el. „Ușile și ferestrele noastre au explodat.”

Președintele recent ales al Irakului, Abdul Latif Rashid, a promis că va fi o anchetă pentru identificarea celor responsabili de accident.

Standardele de siguranță în sectorul transporturilor și construcțiilor sunt adesea încălcate în Irak, iar accidentele sunt o întâmplare frecventă.

În aprilie 2021, peste 80 de persoane au murit în incendiul unui spital din Bagdad, după ce sticlele de oxigen prost depozitate au explodat.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite