Europenii şi ruşii se bucură pentru victoria lui Komorowski

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatul liberal Bronislaw Komorowski l-a învins duminică pe adversarul său conservator Jaroslaw Kaczynski, la sfârşitul unui duel strâns al alegerilor prezidenţiale din Polonia, potrivit rezultatelor aproape definitive.

Komorowski a obţinut 52,63 la sută din voturi, faţă de 47,37 la sută cât a primit contracandidatul său, Jaroslaw Kaczynski, potrivit rezultatelor aproape definitive, a anunţat şeful Comisiei electorale naţionale, Stefan Jaworski. Prezenţa la vot, de 55,29 la sută, în această ţară de peste 30 de milioane de alegători a fost un factor-cheie în această perioadă de vacanţe, notează analiştii citaţi de AFP.

Voturile polonezilor din străinătate au facilitat victoria lui Bronislaw Komorowski. O contribuţie la acest rezultat a avut şi soţia lui Komorowski, Anna. În timpul campaniei electorale a ea a bătut zonele inundate, a mers cu ajutoare la sinistraţi, a apărut la diverse dezbateri televizate.

Felicitări de la Berlin, Paris şi Moscova

Şeful diplomaţiei germane a calificat victoria lui Komorowski drept un „semnal proeuropean puternic", în timp ce preşedintele Franţei a apreciat că ea va permite afirmarea în continuare a rolului Poloniei în Europa.

Preşedintele Comisiei pentru afaceri internaţionale din Dumă (camera inferioară a Parlamentului rus), Konstantin Kosacev, a salutat victoria candidatului liberal, declarând că acest succes va permite „ameliorarea relaţiilor Poloniei cu Rusia şi Europa întreagă".

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite